Другі стравиСтрави з рибиШашлик

Шашлик з лосося і болгарського перцю (в духовці)

Шашличок з лосося в духовці готується досить швидко (без урахування часу маринування), а на смак не поступиться навіть ресторанній страві. Риба попередньо витримується в сухому вині з прянощами й лимонним соком, а потім на шпажках разом з овочами запікається в гарячій духовці. Простий рецепт для любителів шашликів з рибки.

Інгредієнти:

  • Лосось 700 грамів
  • Вино біле сухе 150 мілілітрів
  • Оливкова олія 30 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста 130 грамів (1 штука)
  • Перець болгарський 200 грамів (2 штуки)
  • Лимон 1/2 штуки
  • Кмин 1/3 чайної ложки
  • Шавлія сушена 1/3 чайної ложки
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Перець чорний мелений 1/3 чайної ложки

Приготування:

  1. Підготуйте все для страви.
  2. Рибу краще використовувати не заморожену, а свіжу, так готові шашлички збережуть соковитість. Цибулю візьміть невеликого розміру, щоб кільця добре трималися на шпазі біля риби.
  3. Вимити рибу й обсушити паперовими рушниками.
  4. Філе лосося зніміть зі шкіри, при необхідності очистьте від кісток і наріжте шматочками розміром приблизно 3-4 см.
  5. Ріпчасту цибулю очистьте і наріжте кільцями.
  6. Для маринаду з’єднайте в глибокій мисці біле вино, сік половинки лимона, шавлію, кмин, сіль і суміш перців.
  7. Помістіть рибу і цибулю в маринад, перемішайте і залиште в прохолодному місці на 1-2 години для маринування.
  8. Солодкий перець вимийте, очистьте і наріжте квадратними шматочками розміром 3х3 см.
  9. Дерев’яні шпажки замочіть у воді на 15-20 хвилин, щоб вони не горіли в духовці при високій температурі.
  10. Незадовго до закінчення часу маринування риби розігрійте духовку до 200 градусів.
  11. Насадити на шпажки по черзі кільця цибулі, шматочки лосося і квадратики перцю. Шашлички розмістіть на деку або на жароміцній формі так, щоб була можливість під час запікання перевертати їх і поливати маринадом.
  12. Запікайте шашлички з лососем і болгарським перцем в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин.
  13. Готові шашлики викладіть на тарілку, полийте оливковою олією і прикрасьте свіжою зеленню базиліка або кропу.
  14. Швидке, яскраве й апетитне рибне блюдо корисно, адже в лососі міститься безліч необхідних для нашого організму речовин.
  15. Соковита риба, запечені овочі – і основне блюдо, і гарнір відразу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шашлик курячий в горіховому маринаді

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close