Шашлик з лосося і болгарського перцю (в духовці)

Шашличок з лосося в духовці готується досить швидко (без урахування часу маринування), а на смак не поступиться навіть ресторанній страві. Риба попередньо витримується в сухому вині з прянощами й лимонним соком, а потім на шпажках разом з овочами запікається в гарячій духовці. Простий рецепт для любителів шашликів з рибки.
Інгредієнти:
- Лосось 700 грамів
- Вино біле сухе 150 мілілітрів
- Оливкова олія 30 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста 130 грамів (1 штука)
- Перець болгарський 200 грамів (2 штуки)
- Лимон 1/2 штуки
- Кмин 1/3 чайної ложки
- Шавлія сушена 1/3 чайної ложки
- Сіль 1 чайна ложка
- Перець чорний мелений 1/3 чайної ложки
Приготування:
- Підготуйте все для страви.
- Рибу краще використовувати не заморожену, а свіжу, так готові шашлички збережуть соковитість. Цибулю візьміть невеликого розміру, щоб кільця добре трималися на шпазі біля риби.
- Вимити рибу й обсушити паперовими рушниками.
- Філе лосося зніміть зі шкіри, при необхідності очистьте від кісток і наріжте шматочками розміром приблизно 3-4 см.
- Ріпчасту цибулю очистьте і наріжте кільцями.
- Для маринаду з’єднайте в глибокій мисці біле вино, сік половинки лимона, шавлію, кмин, сіль і суміш перців.
- Помістіть рибу і цибулю в маринад, перемішайте і залиште в прохолодному місці на 1-2 години для маринування.
- Солодкий перець вимийте, очистьте і наріжте квадратними шматочками розміром 3х3 см.
- Дерев’яні шпажки замочіть у воді на 15-20 хвилин, щоб вони не горіли в духовці при високій температурі.
- Незадовго до закінчення часу маринування риби розігрійте духовку до 200 градусів.
- Насадити на шпажки по черзі кільця цибулі, шматочки лосося і квадратики перцю. Шашлички розмістіть на деку або на жароміцній формі так, щоб була можливість під час запікання перевертати їх і поливати маринадом.
- Запікайте шашлички з лососем і болгарським перцем в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин.
- Готові шашлики викладіть на тарілку, полийте оливковою олією і прикрасьте свіжою зеленню базиліка або кропу.
- Швидке, яскраве й апетитне рибне блюдо корисно, адже в лососі міститься безліч необхідних для нашого організму речовин.
- Соковита риба, запечені овочі – і основне блюдо, і гарнір відразу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Шашлик курячий в горіховому маринаді