Шашлик з курячих стегенець в маринаді (в духовці)

Трохи ряжанки й кілька шпажок — і курка в духовці виходить просто чарівною! Прості рецепти з улюблених продуктів!
Інгредієнти:
- Курячі стегенця (без кісток) 6 штук
- Ряжанка 100-150 мілілітрів
- Олія рослинна 2 столові ложки
- Часник 2 зубчики
- Паприка мелена 1 чайна ложка
- Перець чорний мелений 0,5 чайної ложки
- Зелень суха “Італійські трави” 0,5 чайної ложки
- Сіль за смаком
Приготування:
- Знадобляться бамбукові шпажки, які попередньо вимочуємо в воді пару годин.
- В курячих стегенець вирізаємо кістки, знімаємо шкіру. Ви відразу можете купити стегна без кістки та шкіри.
- Куряче м’ясо обсипаємо чорним меленим перцем, паприкою, сіллю і сушеною зеленню (свіжа зелень буде горіти при запіканні).
- Додаємо пропущений через прес часник і поливаємо рослинною олією.
- Додаємо ряжанку. Вона додасть ніжності курячому м’ясу.
- Добре перемішуємо. Залишаємо курку так маринуватися як мінімум на годину. Якщо є можливість, звичайно, краще замаринувати на ніч, — і тоді куряче м’ясо взагалі буде ароматним і дуже смачним.
- Перед подальшою роботою з курячим м’ясом включаємо духовку для розігрівання до 200 градусів.
- Збираємо конструкцію для запікання: деко застилаємо фольгою, а зверху кладемо грати.
- Складаємо стегенця навпіл і акуратно нанизуємо на дві дерев’яні шпажки, щоб м’ясо ніде не висіло.
- Якщо шпажки такі короткі, як у мене, можна нанизати 3 стегенця, а потім назустріч один одному ще 3 стегенця на шпажках, і з’єднати їх.
- Відправляємо стегенця на решітку в розігріту духовку.
- Запікаємо 30 хвилин з одного боку і 20 хвилин з другого. Температура в духовці – 180-200 градусів.
- Орієнтуйтеся на свою духовку.
- Подаємо ароматне куряче м’ясо з гарніром на ваш смак (у нас відварна картопля і салат зі свіжої зелені).
- Дуже і дуже смачно!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Шашлик з яловичини