Шашлик з курячих сердечок

Якщо ви дуже любите шашлик, але вибратися на природу або до мангала немає можливості, можна приготувати шашлик з курячих сердечок в маринаді з соєвого соусу й апельсинового соку в духовці. Прекрасний варіант спробувати щось нове в стилі “барбекю”.
Інгредієнти:
- Курячі сердечка 750 грамів
- Соєвий соус 3 столові ложки
- Томатна паста 1,5 чайної ложки
- Апельсин 1 штука (250 грамів)
- Часник 2-3 зубчики
- Мед 1 чайна ложка (20 грамів)
- Аджика (суха) 0,5 чайної ложки
Приготування:
- Для приготування також знадобиться папір для випічки й дерев’яні шпажки (шпажки повинні бути довжиною більше, ніж форма, в якій шашлик запікатиметься).
- Дерев’яні шпажки покладіть в холодну воду на 30-40 хвилин, щоб під час приготування вони не горіли.
- З курячих сердечок зріжте жир і трубочки, вимийте і висушіть.
- В окрему миску викладіть томатну пасту і мед.
- Додайте в миску суху аджику і все перемішайте.
- Часник почистьте і натріть на дрібній тертці й додайте в миску, перемішайте.
- Апельсин ретельно вимийте, розріжте навпіл і вичавіть сік. Нам знадобиться 75 мл.
- Влийте вичавлений сік в миску з медом, томатною пастою і часником, перемішайте.
- Влийте в миску з маринадом соєвий соус і перемішайте.
- Залийте підготовлені сердечка маринадом і залиште маринуватися протягом 20 хвилин.
- Увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів.
- Нанизати сердечка на попередньо замочені дерев’яні шпажки по 5-6 штук, за бажанням.
- На дно форми для запікання налийте 2 столові ложки води й покладіть на неї папір для випічки. Покладіть шашлички на бортики форми й поставте в гарячу духовку.
- Готуйте шашлички протягом 25 хвилин.
- Розкладіть готові шашлички на блюдо. Подавайте з запеченою картоплею, прикрасивши помідорами чері, оливками й зеленню.
- Маринад прокип’ятіть і подавайте як соус.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Риба на мангалі