Другі стравиЗ морепродуктівШашлик

Шашлик з креветок з лимонами

Шашлик з креветок з лимонами – докладний рецепт приготування.

Час: 40 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6

Інгредієнти:

  • Лимонів 6 штук
  • Велика сіль
  • Лимонної трави 1 стебло, дрібно порубати
  • Оливкової олії 3 столові ложки
  • Соусу чилі 3 столові ложки
  • Часнику 2 зубчики, порубати
  • Рибного соусу 1 столова ложка
  • Коричневого цукру 2 чайні ложки
  • Великих неочищених морських креветок 30 штук
  • Рослинна олія, для гриля
  • Рубаної свіжої м’яти 2 столові ложки

Приготування:

  1. Дрібно натерти цедру 4 лимонів, потім змішати з 3 столовими ложками солі. Вичавити в чашу сік 2 лимонів, додати лимонну траву, оливкову олію, соус чилі, часник, рибний соус, коричневий цукор і 1 чайну ложку лимонної солі. Нарізати два лимони, що залишились тонкими скибочками й додати в чашу.
  2. Використовуючи кухонні ножиці, надрізати у креветок панцирі уздовж спинок, не знімаючи їх. Відрізати голови й видалити темні жилки, прополоскати під водою. Перемішати креветки з маринадом і поставити в холодильник маринуватися на 1 годину. Тим часом замочити 12 – 15 дерев’яних шампурів у воді.
  3. Розігріти гриль до помірно високої температури. Нанизати креветки на шампури. Змастити гриль рослинною олією, покласти лимонні скибочки й обсмажити з двох сторін, протягом 2 хвилин, перекласти на блюдо.
  4. Перемішати м’яту з маринадом. Покласти креветки на гриль і смажити, змащуючи їх маринадом, по 2-3 хвилини з кожного боку. Перекласти креветки на блюдо і посипати лимонною сіллю.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close