Шашлик з креветок з лимонами

Шашлик з креветок з лимонами – докладний рецепт приготування.
Час: 40 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6
Інгредієнти:
- Лимонів 6 штук
- Велика сіль
- Лимонної трави 1 стебло, дрібно порубати
- Оливкової олії 3 столові ложки
- Соусу чилі 3 столові ложки
- Часнику 2 зубчики, порубати
- Рибного соусу 1 столова ложка
- Коричневого цукру 2 чайні ложки
- Великих неочищених морських креветок 30 штук
- Рослинна олія, для гриля
- Рубаної свіжої м’яти 2 столові ложки
Приготування:
- Дрібно натерти цедру 4 лимонів, потім змішати з 3 столовими ложками солі. Вичавити в чашу сік 2 лимонів, додати лимонну траву, оливкову олію, соус чилі, часник, рибний соус, коричневий цукор і 1 чайну ложку лимонної солі. Нарізати два лимони, що залишились тонкими скибочками й додати в чашу.
- Використовуючи кухонні ножиці, надрізати у креветок панцирі уздовж спинок, не знімаючи їх. Відрізати голови й видалити темні жилки, прополоскати під водою. Перемішати креветки з маринадом і поставити в холодильник маринуватися на 1 годину. Тим часом замочити 12 – 15 дерев’яних шампурів у воді.
- Розігріти гриль до помірно високої температури. Нанизати креветки на шампури. Змастити гриль рослинною олією, покласти лимонні скибочки й обсмажити з двох сторін, протягом 2 хвилин, перекласти на блюдо.
- Перемішати м’яту з маринадом. Покласти креветки на гриль і смажити, змащуючи їх маринадом, по 2-3 хвилини з кожного боку. Перекласти креветки на блюдо і посипати лимонною сіллю.
Смачного!