Другі стравиСтрави з рису

Ризотто з грибами

Ароматне блюдо з рису і грибів! Це типове блюдо північно-італійської кухні, в якому рис постає в дуже ніжному вигляді з трохи кисло-солодким присмаком завдяки білому вину.

Інгредієнти:

  • Рис арборіо 300 грам
  • Біле сухе вино 1 стакан
  • Свіжі гриби 200 грам
  • Курячий бульйон 500 грам
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Часник 1 зубчик
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове грам
  • Чебрець 2 стебла
  • Тертий сир пармезан 3 столові ложки

Приготування:

  1. Якщо ви хочете отримати досить розсипчастий ризотто світлого відтінку, рис промивати не потрібно.
  2. У глибокому товстому металевому посуді обсмажити цибулю і часник. Висипати в цю суміш рис, добре перемішати. Коли він почне ставати більш прозорим, додати вино і тушкувати, помішуючи, поки волога майже не зникне.
  3. Тепер додайте в рис ополоник курячого бульйону і тушкуйте, поки він теж не випарується. Потім і далі поступово додавати бульйон і випаровувати, поки рис повністю не стане м’яким.
  4. Гриби порізати, обсмажити у вершковому маслі з гілочками чебрецю. У готовий рис покласти гриби й акуратно розмішати. Можна посипати рубаною петрушкою або зеленою цибулею. Посипати тертим твердим сиром.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close