ІталійськаДругі стравиКухні світуСтрави з рису

Ризотто з білими грибами й блакитним сиром

Приготуйте ніжне ризотто, з насиченим і яскравим смаком сиру горгонзола і білих грибів. Щоб ризотто повністю просочилося соками всіх інгредієнтів, при його приготуванні використовують крохмалистий сорт рису, наприклад, Арборіо. Обсмажте у вершковому маслі білі гриби й цибулю. Додайте до них рис і спочатку вваріть його в білому вині. Потім готуйте традиційним способом варіння ризотто при поступовому додаванні рідини. Вливайте бульйон невеликими порціями й чекайте, поки він весь вбереться. Тільки так можна отримати ризотто правильної консистенції. В кінці заправте блюдо пармезаном і терпкою горгонзолою і насолоджуйтеся його кремовою текстурою і приголомшливим смаком.

Інгредієнти:

  • Рису Арборіо 1,5 стакана
  • Слабосолоного курячого бульйону 4 стакани
  • Сушених білих грибів 45 грамів
  • Вершкового масла 3 столові ложки
  • 1 середня цибулина, нарізана кубиками
  • Сухого білого вина 0,5 стакана
  • Тертого пармезану 0,5 стакана, і трохи для подачі
  • Горгонзоли, розкришеної 3/4 стакана (90 грамів)
  • Нарубаної свіжої шніт-цибулі 1/4 стакана
  • Крупної солі 0,5 чайної ложки
  • Меленого чорного перцю 1/4 чайної ложки

Приготування:

  1. У каструлі середнього розміру на помірно-сильному вогні доведіть до кипіння бульйон. Додайте білі гриби. Зніміть каструлю з вогню і відставте в сторону на 30 хвилин, поки гриби не стануть м’якими. Дістаньте гриби за допомогою шумівки.
  2. Розігрійте бульйон і знову доведіть до кипіння, тримайте його теплим на слабкому вогні.
  3. У великій каструлі з товстим дном на помірно-сильному вогні розтопіть 2 столові ложки вершкового масла. Додайте цибулю і гриби й готуйте, поки цибуля не стане м’якою, але не коричневою, близько 3 хвилин. Додайте рис і перемішайте, щоб покрити його вершковим маслом.
  4. Влийте вино і варіть при слабкому кипінні, поки вино майже повністю не випарується, близько 3 хвилин. Додайте 0,5 стакана теплого бульйону і перемішайте до повного вбирання, близько 2 хвилин. Продовжуйте додавати бульйон по 0,5 стакана за раз, кожен раз чекаючи, поки рідина повністю не вбереться в рис, і він не стане ніжним і кремоподібним, приблизно 20 – 25 хвилин. Зніміть каструлю з плити.
  5. Додайте пармезан, горгонзолу, цибулю, сіль і перець. Перекладіть ризотто в сервірувальну чашу, зверху посипте стружкою пармезану. Відразу ж подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Ризотто з горошком

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close