Приготуйте ніжне ризотто, з насиченим і яскравим смаком сиру горгонзола і білих грибів. Щоб ризотто повністю просочилося соками всіх інгредієнтів, при його приготуванні використовують крохмалистий сорт рису, наприклад, Арборіо. Обсмажте у вершковому маслі білі гриби й цибулю. Додайте до них рис і спочатку вваріть його в білому вині. Потім готуйте традиційним способом варіння ризотто при поступовому додаванні рідини. Вливайте бульйон невеликими порціями й чекайте, поки він весь вбереться. Тільки так можна отримати ризотто правильної консистенції. В кінці заправте блюдо пармезаном і терпкою горгонзолою і насолоджуйтеся його кремовою текстурою і приголомшливим смаком. Інгредієнти: Рису Арборіо 1,5 стакана Слабосолоного курячого бульйону 4 стакани Сушених білих грибів 45 грамів Вершкового масла 3 столові ложки 1 середня цибулина, нарізана кубиками Сухого білого вина 0,5 стакана Тертого пармезану 0,5 стакана, і трохи для подачі Горгонзоли, розкришеної 3/4 стакана (90 грамів) Нарубаної свіжої шніт-цибулі 1/4 стакана Крупної солі 0,5 чайної ложки Меленого чорного перцю 1/4 чайної ложки Приготування: У каструлі середнього розміру на помірно-сильному вогні доведіть до кипіння бульйон. Додайте білі гриби. Зніміть каструлю з вогню і відставте в сторону на 30 хвилин, поки гриби не стануть м'якими. Дістаньте гриби за допомогою шумівки. Розігрійте бульйон і знову доведіть до кипіння, тримайте його теплим на слабкому вогні. У великій каструлі з товстим дном на помірно-сильному вогні розтопіть 2 столові ложки вершкового масла. Додайте цибулю і гриби й готуйте, поки цибуля не стане м'якою, але не коричневою, близько 3 хвилин. Додайте рис і перемішайте, щоб покрити його вершковим маслом. Влийте вино і варіть при слабкому кипінні, поки вино майже повністю не випарується, близько 3 хвилин. Додайте 0,5 стакана теплого бульйону і перемішайте до повного вбирання, близько 2 хвилин. Продовжуйте додавати бульйон по 0,5 стакана за раз, кожен раз чекаючи, поки рідина повністю не вбереться в рис, і він не стане ніжним і кремоподібним, приблизно 20 - 25 хвилин. Зніміть каструлю з плити. Додайте пармезан, горгонзолу, цибулю, сіль і перець. Перекладіть ризотто в сервірувальну чашу, зверху посипте стружкою пармезану. Відразу ж подавайте. Смачного! Тримайте ще цікавий рецепт: Ризотто з горошком