ІталійськаДругі стравиКухні світуСтрави з рису

Ризото з горошком

Автор рецепта – Джада Де Лаурентіс

Ризото з горошком – докладний рецепт приготування.

Інгредієнти:

  • Рису арборіо 1 стакан
  • Замороженого горошку 1/3 стакана, розморозити
  • Тертого пармезану 1/2 стакана, плюс додатково для подачі
  • Сухого червоного вина 1/2 стакана
  • Слабосоленого курячого бульйону 3,5 стакана
  • Несолоного вершкового масла 3 столові ложки
  • Дрібно різаної цибулі 1 стакан
  • Часнику 2 зубчики
  • Рубаної петрушки 1/4 стакана
  • Сіль і мелений чорний перець

Приготування:

  1. Доведіть бульйон до кипіння на середньому вогні. Накрийте і підтримуйте теплим на плиті при найменшій температурі.
  2. У великому сотейнику розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Обсмажте цибулю до напівпрозорості, близько 8 хв. Додайте часник і обсмажте протягом 30 секунд.
  3. Всипте рис і смажте близько 2 хвилин, поки рис не вбере масло. Влийте вино і поваріть, поки воно не вбереться в рис, близько 1 хв.
  4. Додайте 3/4 стакана підігрітого курячого бульйону; варіть на середньому вогні, часто помішуючи, поки рідина не вбереться повністю, близько 6 хв. Влийте бульйон поетапно ще 2 рази, часто помішуючи, і пропарте рис протягом 12 хв. (Тепер ви можете зарезервувати ризото, і тримати в холодильнику, рис буде ще твердим).
  5. Влийте весь бульйон, і доведіть до кипіння, потім накрийте і варіть його при дуже низькій температурі (Тепер дістаньте з холодильника ризото, і влийте 3/4 ст. розігрітого бульйону, пропарте під кришкою до тих пір, поки рідина не вбереться, близько 3 хвилин; додайте решту і варіть 5 хв. до повної готовності).
  6. Перемішайте петрушку і горошок, він дійде від тепла ризото. Перемішайте 1/2 стакана пармезану; приправте сіллю і перцем за смаком. Розподіліть кремовий ризото між 2 порціями. Посипте ще сиром і подавайте до столу.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close