Ризото з горошком

Автор рецепта – Джада Де Лаурентіс
Ризото з горошком – докладний рецепт приготування.
Інгредієнти:
- Рису арборіо 1 стакан
- Замороженого горошку 1/3 стакана, розморозити
- Тертого пармезану 1/2 стакана, плюс додатково для подачі
- Сухого червоного вина 1/2 стакана
- Слабосоленого курячого бульйону 3,5 стакана
- Несолоного вершкового масла 3 столові ложки
- Дрібно різаної цибулі 1 стакан
- Часнику 2 зубчики
- Рубаної петрушки 1/4 стакана
- Сіль і мелений чорний перець
Приготування:
- Доведіть бульйон до кипіння на середньому вогні. Накрийте і підтримуйте теплим на плиті при найменшій температурі.
- У великому сотейнику розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Обсмажте цибулю до напівпрозорості, близько 8 хв. Додайте часник і обсмажте протягом 30 секунд.
- Всипте рис і смажте близько 2 хвилин, поки рис не вбере масло. Влийте вино і поваріть, поки воно не вбереться в рис, близько 1 хв.
- Додайте 3/4 стакана підігрітого курячого бульйону; варіть на середньому вогні, часто помішуючи, поки рідина не вбереться повністю, близько 6 хв. Влийте бульйон поетапно ще 2 рази, часто помішуючи, і пропарте рис протягом 12 хв. (Тепер ви можете зарезервувати ризото, і тримати в холодильнику, рис буде ще твердим).
- Влийте весь бульйон, і доведіть до кипіння, потім накрийте і варіть його при дуже низькій температурі (Тепер дістаньте з холодильника ризото, і влийте 3/4 ст. розігрітого бульйону, пропарте під кришкою до тих пір, поки рідина не вбереться, близько 3 хвилин; додайте решту і варіть 5 хв. до повної готовності).
- Перемішайте петрушку і горошок, він дійде від тепла ризото. Перемішайте 1/2 стакана пармезану; приправте сіллю і перцем за смаком. Розподіліть кремовий ризото між 2 порціями. Посипте ще сиром і подавайте до столу.
Смачного!