Другі стравиСтрави з рису

Рис з грибами й тюфтельками (на сковороді)

Рис з печерицями та м’ясними кульками точно сподобається любителям смачних і простих страв – соковиті тюфтельки, ароматні гриби й розсипчастий рис. Завдяки приготуванню разом з грибами, овочами, м’ясом і пряними травами, рис просочується їх соками й ароматами й стає насиченим на смак. Готується просто, а виходить дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Рис довгозернистий 180 грамів
  • Печериці 350 грамів
  • Цибуля ріпчаста 80 грамів (1 дрібна)
  • Морква 70 грамів (1 невелика)
  • Томатна паста 1 чайна ложка з гіркою
  • Часник сушений мелений 1 чайна ложка
  • Трави італійські сушені 1 чайна ложка
  • Сіль 0,5 чайної ложки (на смак)
  • Перець чорний мелений 1 щіпка (на смак)
  • Олія рослинна (для смаження) 30-45 мілілітрів (2-3 столові ложки)

Для тюфтельок:

  • Фарш м’ясний (у мене свинячий) 300 грамів
  • Сухарі панірувальні 3 столові ложки
  • Приправа для м’яса 1 чайна ложка
  • Трави італійські сушені 0,5 чайної ложки
  • Сіль 0,25 чайної ложки (на смак)
  • Перець чорний мелений 1 щіпка (на смак)

Для подачі:

  • Петрушка свіжа 5 гілочок

Приготування:

  1. Фарш у мене свинячий, ви можете взяти будь-який на смак.
  2. У миску викладіть фарш, додайте 2 столові ложки води, панірувальні сухарі, сіль, мелений перець, приправу для м’яса і сушені трави.
  3. Перемішайте і добре відбийте фарш, щоб він зібрався в грудку.
  4. Вологими руками сформуйте з фаршу маленькі тюфтельки. У мене вийшло 19 штук.
  5. Сковороду добре розігрійте, влийте трохи рослинної олії (2 столові ложки) і обсмажте тюфтельки з двох сторін до рум’яності, близько 2 хвилин з кожного боку. До готовності їх доводити не потрібно! Якщо сковорода маленька, обсмажте м’ясні кульки партіями. Обсмажені тюфтельки викладіть на окрему страву.
  6. Цибулю і моркву очистьте, промийте і наріжте кубиками.
  7. Печериці очистьте від забруднень, промийте і наріжте великими пластинками.
  8. У сковороду після обсмажування тюфтельок викладіть цибулю і моркву (при необхідності можете додати трохи олії). Обсмажте овочі на середньому вогні протягом 3-4 хвилин.
  9. Томатну пасту викладіть в невелику місткість, додайте 2-3 столові ложки води й перемішайте.
  10. Влийте томатну суміш в сковороду до цибулі й моркви й готуйте ще кілька хвилин.
  11. Рис ретельно промийте, воду злийте.
  12. Викладіть рис в сковороду і перемішайте.
  13. Слідом викладіть гриби й знову все перемішайте.
  14. Влийте 250-300 мілілітрів води, додайте сіль, мелений перець і улюблені приправи (у мене це сушений часник і італійські трави). Ретельно перемішайте і доведіть до кипіння.
  15. Викладіть в сковороду обсмажені тюфтельки, розподіляючи між рисом і грибами.
  16. Накрийте сковороду кришкою і на мінімальному вогні готуйте страву близько 15 хвилин. За цей час рис повинен практично повністю увібрати в себе рідину.
  17. Вимкніть під сковородою нагрівання і залиште страву під кришкою ще на 10 хвилин, щоб вона настоялося.
  18. Свіжу петрушку промити, обсушити й подрібніть ножем.
  19. Перед подачею присипте рис з тюфтельками й грибами подрібненою зеленню.
  20. Рис з грибами й тюфтельки готовий! 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Фрикадельки з печеними овочами й рисом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close