ГарніриДругі стравиКухні світуТайська

Рис на кокосовому молоці

Класичний гарнір тайської кухні! Рис, зварений на кокосовому молоці за смаком дуже ніжний і ароматний. Трохи перчика чилі й шафран підсилюють екзотичний аромат.

Інгредієнти:

  • Рис 400 грам
  • Молоко кокосове 250 мілілітрів
  • Перець чилі червоний довгий 1/2 штуки
  • Шафран за смаком
  • Вода 250 мілілітрів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Воду і молоко наливаємо в каструлю, ставимо на вогонь. У майже закипаючу рідину кладемо рис, додаємо сіль і перець. Близько 5 хвилин рис повинен кипіти. Потім вогонь зменшуємо.
  2. Рис потрібно постійно помішувати. Близько 10 хвилин даємо рису дійти під кришкою.
  3. Знімаємо з вогню. Додаємо дрібно порізаний чилі й шафран – якщо хочете, щоб колір рису став помаранчевим. Даємо постояти під кришкою ще 15 хвилин. Можна подавати на стіл!

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close