Другі стравиКотлети

Рибні котлети

Ніжні й ароматні котлети з рибного філе!
Рибні котлети готуються в воді, а не обсмажуються на рослинній олії. Тому виходить корисне і смачне блюдо, можна сміливо використовувати рецепт для дитячого харчування. Хліб бажано розмочувати в вершках, але так само підійде молоко або кефір. Готуються такі рибні котлетки в гарячій воді. А до столу їх можна подавати з томатним, сметанним або гірчичним соусом. Як гарнір відмінно підходить картопля, приготована в духовці або на сковороді.

Інгредієнти:

  • Рибне філе 500 грамів
  • Курячі яйця 1 штука
  • Білий хліб 4 скибочки (100 грамів)
  • Вершки 50 мілілітрів
  • Часник 1 зубчик
  • Зелена цибуля за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода 500 мілілітрів

Приготування:

  1. Підготувати всі продукти. Котлети готуються з філе будь-якої риби, в даному рецепті використовується минтай. Філе потрібно розморозити, вичавити воду і порізати на шматочки.
  2. М’якуш білого хліба скласти в миску, додати вершки та залишити на пару хвилин. Потім перемішати ложкою.
  3. Для приготування фаршу знадобиться блендер, або м’ясорубка. Зручніше використовувати перший варіант, тому, що продукти не потрібно по кілька разів завантажувати, вони збиваються в чаші.
  4. Подрібнити в блендері рибне філе з хлібом. Потім розбити сире яйце до загальної маси, розтерти ножами до однорідності.
  5. Зелену цибулю промити водою, подрібнити за допомогою ножа. Часник очистити, сполоснути у воді. Зубчик часнику пропустити через прес. У фарш додати зелень і часник, сіль і чорний мелений перець, розмішати до однорідності.
  6. У сковорідку або каструлю налити воду, додати невелику кількість солі, можна ще і чорного перцю. Довести до кипіння на сильному вогні. Викласти котлети ложкою, вода повинна покривати їх наполовину, вогонь зменшити. Через 5 хвилин перевернути котлети на іншу сторону і готувати в воді ще 5 хвилин. До столу подати в гарячому вигляді зі сметанним соусом і дрібно порізаною зеленню, котлети добре поєднуються з солоними огірками.

Котлети можна так само тушкувати, наприклад, в томатному соусі. Риба в такому вигляді сподобається не тільки дорослим, але й дітям. Крім картопляного гарніру, котлети можна їсти з макаронами, пшоняною і гречаною кашею. Якщо раптом фарш вийшов рідкуватим, то можна додати трохи пшеничного борошна. Особливо консистенція фаршу відчувається під час варіння. Якщо вироби розпадаються, то потрібно згущувати масу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі котлетки з сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close