Риба, запечена з овочами в пергаменті

Риба посипається прянощами, викладається на “подушку” з цибулі та моркви й під соковиті кружечки помідорів, а потім вирушає в духовку. Особливість запікання – хек поміщається в конверт з пергаменту, завдяки чому всі соки залишаються всередині. Блюдо виходить яскравим, ніжним, смачним і досить дієтичним, оскільки не містить олії. Готується швидко, а посуду знадобиться мінімум – тільки деко.
Інгредієнти:
- Філе риби (у мене хек) 400 грамів
- Помідори 200 грамів (2 штуки)
- Морква 120 грамів (1 штука)
- Цибуля ріпчаста 150 грамів (2 дрібних)
- Коріандр мелений 2 щіпки
- Майоран мелений 2 щіпки
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений на смак
Приготування:
- Готуємо продукти. Можна взяти філе будь-якої білої риби, у мене – хек. Рибу при необхідності заздалегідь розморожуємо.
- Включаємо духовку, нехай розігрівається до 200 градусів.
- Моркву і цибулю очищаємо, промиваємо. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо тонкими кільцями.
- Помідори нарізаємо тонкими кружечками.
- Відрізаємо 2 квадратних шматків антипригарного пергаменту зі стороною 34 см. Пергамент поміщаємо на деко.
- На центральну частину пергаменту (майже за розміром дека) викладаємо рівномірним шаром моркву. Моркву трохи посипаємо сіллю (щіпка).
- Кільця цибулі викладаємо поверх моркви.
- На цибулю викладаємо філе хека.
- Зверху рибу посипаємо сіллю (1/3 чайної ложки), перцем (1/4 чайної ложки), коріандром і майораном.
- Кружечки помідорів рівномірно розподіляємо поверх риби.
- Все накриваємо другим шматком пергаменту, поєднуючи краї з першим.
- Щільно загортаємо з’єднані разом краї пергаменту з протилежних сторін.
- Кожен край загортаємо 3 рази. Ширина кожного підгину – близько 1 см.
- Підгинаємо куточки, щоб не витікав сік.
- Деко з рибою й овочами в пергаменті відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку.
- Запікаємо рибу 20 хвилин (орієнтуйтеся на особливості своєї духовки).
- Через деякий час дістаємо деко з духовки, обережно розгортаємо пергамент, знімаємо верхній лист.
- Риба, запечена з овочами, в пергаменті, готова. Нарізаємо порційними шматочками й подаємо до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Запечена скумбрія, фарширована овочами