Другі стравиСтрави з риби

Риба, запечена з овочами в пергаменті

Риба посипається прянощами, викладається на “подушку” з цибулі та моркви й під соковиті кружечки помідорів, а потім вирушає в духовку. Особливість запікання – хек поміщається в конверт з пергаменту, завдяки чому всі соки залишаються всередині. Блюдо виходить яскравим, ніжним, смачним і досить дієтичним, оскільки не містить олії. Готується швидко, а посуду знадобиться мінімум – тільки деко.

Інгредієнти:

  • Філе риби (у мене хек) 400 грамів
  • Помідори 200 грамів (2 штуки)
  • Морква 120 грамів (1 штука)
  • Цибуля ріпчаста 150 грамів (2 дрібних)
  • Коріандр мелений 2 щіпки
  • Майоран мелений 2 щіпки
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак

Приготування:

  1. Готуємо продукти. Можна взяти філе будь-якої білої риби, у мене – хек. Рибу при необхідності заздалегідь розморожуємо.
  2. Включаємо духовку, нехай розігрівається до 200 градусів.
  3. Моркву і цибулю очищаємо, промиваємо. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо тонкими кільцями.
  4. Помідори нарізаємо тонкими кружечками.
  5. Відрізаємо 2 квадратних шматків антипригарного пергаменту зі стороною 34 см. Пергамент поміщаємо на деко.
  6. На центральну частину пергаменту (майже за розміром дека) викладаємо рівномірним шаром моркву. Моркву трохи посипаємо сіллю (щіпка).
  7. Кільця цибулі викладаємо поверх моркви.
  8. На цибулю викладаємо філе хека.
  9. Зверху рибу посипаємо сіллю (1/3 чайної ложки), перцем (1/4 чайної ложки), коріандром і майораном.
  10. Кружечки помідорів рівномірно розподіляємо поверх риби.
  11. Все накриваємо другим шматком пергаменту, поєднуючи краї з першим.
  12. Щільно загортаємо з’єднані разом краї пергаменту з протилежних сторін.
  13. Кожен край загортаємо 3 рази. Ширина кожного підгину – близько 1 см.
  14. Підгинаємо куточки, щоб не витікав сік.
  15. Деко з рибою й овочами в пергаменті відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку.
  16. Запікаємо рибу 20 хвилин (орієнтуйтеся на особливості своєї духовки).
  17. Через деякий час дістаємо деко з духовки, обережно розгортаємо пергамент, знімаємо верхній лист.
  18. Риба, запечена з овочами, в пергаменті, готова. Нарізаємо порційними шматочками й подаємо до столу. 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запечена скумбрія, фарширована овочами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close