Риба, тушкована з картоплею і баклажанами

Риба, приготована таким способом, виходить дуже соковитою, ніжною, просоченою ароматами й соками овочів. Це легке, але досить ситне блюдо, обов’язково варто приготувати в сезон свіжих овочів!
Інгредієнти:
- Хек (минтай, тріска) 500 грамів (400 грамів філе без кісток)
- Картопля 250 грамів (2 штуки)
- Баклажани 250 грамів (2 штуки)
- Кабачок 400 грамів (1 штука)
- Перець солодкий 250 грамів (2 штуки)
- Помідори 150 грамів (2 штуки)
- Олія рослинна 45 мілілітрів (3 столові ложки)
- Сіль за смаком
- Базилік свіжий (для подачі) 1-2 гілочки
Приготування:
- У мене хек, але можна використовувати будь-яку білу рибу, наприклад минтай, тріску. Рибу заздалегідь розморожуємо.
- Баклажани, кабачок, солодкий перець і помідори промиваємо й обсушуємо.
- Баклажани очищаємо від шкірки й нарізаємо середніми кубиками.
- Баклажани відправляємо в миску, підсолюємо і залишаємо на 15 хвилин, щоб пішла гіркота. Потім баклажани промиваємо проточною водою й обсушуємо паперовим рушником.
- Солодкий перець очищаємо від насіння і плодоніжки й нарізаємо середніми шматочками.
- Кабачки очищаємо від шкірки й насіння (якщо насіння великі, а шкірочка тверда) і нарізаємо середніми кубиками.
- Картоплю очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.
- Помідори промиваємо, вирізаємо жорстку серцевину (ділянку, до якого кріпилася плодоніжка). Нарізаємо помідори середніми часточками.
- У сковороді розігріваємо олію й обсмажуємо картоплю з баклажанами на середньому вогні близько 7-10 хвилин, до золотистої скоринки.
- Додаємо в сковороду кабачки й солодкий перець.
- Перемішуємо овочі й обсмажуємо 1-2 хвилини.
- Потім накриваємо сковорідку кришкою, зменшуємо вогонь і обсмажуємо овочі близько 3-5 хвилин, до виділення соку з кабачків.
- Тушку хека промиваємо, очищаємо від нутрощів, видаляємо хвіст і плавники. Гострим ножем робимо розріз уздовж хребта. Рухаючи ножем паралельно хребту, зрізаємо філе риби. Перевертаємо тушку на другу сторону і повторюємо процес. Видаляємо з отриманого філе кістки, що залишилися. Шкіру я залишила.
- Потім філе хека нарізаємо невеликими шматочками.
- Рибу додаємо в сковороду.
- Перемішуємо і тушкуємо вміст сковороди під кришкою на маленькому вогні, періодично помішуючи, протягом 7-10 хвилин.
- Потім додаємо в сковороду помідори.
- Перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні без кришки, періодично перемішуючи, близько 5 хвилин, до готовності риби й всіх овочів. За пару хвилин до кінця приготування солимо за смаком.
- Риба, тушкована з картоплею, баклажанами й кабачками, готова. Розкладаємо страву по тарілках, прикрашаємо зеленню базиліка і подаємо до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Риба, запечена з овочами, у фользі