Другі стравиСтрави з риби

Риба, тушкована з картоплею, баклажанами і кабачками

Риба, приготована таким способом, виходить дуже соковитою, ніжною, просоченою ароматами й соками овочів. Це легке, але досить ситне блюдо, обов’язково варто приготувати в сезон свіжих овочів!

Інгредієнти:

  • Хек (минтай, тріска) 500 грамів (400 грамів філе без кісток)
  • Картопля 250 грамів (2 штуки)
  • Баклажани 250 грамів (2 штуки)
  • Кабачок 400 грамів (1 штука)
  • Перець солодкий 250 грамів (2 штуки)
  • Помідори 150 грамів (2 штуки)
  • Олія рослинна 45 мілілітрів (3 столові ложки)
  • Сіль за смаком
  • Базилік свіжий (для подачі) 1-2 гілочки

Приготування:

  1. У мене хек, але можна використовувати будь-яку білу рибу, наприклад минтай, тріску. Рибу заздалегідь розморожуємо.
  2. Баклажани, кабачок, солодкий перець і помідори промиваємо й обсушуємо.
  3. Баклажани очищаємо від шкірки й нарізаємо середніми кубиками.
  4. Баклажани відправляємо в миску, підсолюємо і залишаємо на 15 хвилин, щоб пішла гіркота. Потім баклажани промиваємо проточною водою й обсушуємо паперовим рушником.
  5. Солодкий перець очищаємо від насіння і плодоніжки й нарізаємо середніми шматочками.
  6. Кабачки очищаємо від шкірки й насіння (якщо насіння великі, а шкірочка тверда) і нарізаємо середніми кубиками.
  7. Картоплю очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.
  8. Помідори промиваємо, вирізаємо жорстку серцевину (ділянку, до якого кріпилася плодоніжка). Нарізаємо помідори середніми часточками.
  9. У сковороді розігріваємо олію й обсмажуємо картоплю з баклажанами на середньому вогні близько 7-10 хвилин, до золотистої скоринки.
  10. Додаємо в сковороду кабачки й солодкий перець.
  11. Перемішуємо овочі й обсмажуємо 1-2 хвилини.
  12. Потім накриваємо сковорідку кришкою, зменшуємо вогонь і обсмажуємо овочі близько 3-5 хвилин, до виділення соку з кабачків.
  13. Тушку хека промиваємо, очищаємо від нутрощів, видаляємо хвіст і плавники. Гострим ножем робимо розріз уздовж хребта. Рухаючи ножем паралельно хребту, зрізаємо філе риби. Перевертаємо тушку на другу сторону і повторюємо процес. Видаляємо з отриманого філе кістки, що залишилися. Шкіру я залишила.
  14. Потім філе хека нарізаємо невеликими шматочками.
  15. Рибу додаємо в сковороду.
  16. Перемішуємо і тушкуємо вміст сковороди під кришкою на маленькому вогні, періодично помішуючи, протягом 7-10 хвилин.
  17. Потім додаємо в сковороду помідори.
  18. Перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні без кришки, періодично перемішуючи, близько 5 хвилин, до готовності риби й всіх овочів. За пару хвилин до кінця приготування солимо за смаком.
  19. Риба, тушкована з картоплею, баклажанами й кабачками, готова. Розкладаємо страву по тарілках, прикрашаємо зеленню базиліка і подаємо до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Риба, запечена з овочами, у фользі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close