Другі стравиСтрави з м'яса

Ростбіф з соусом айолі

Апетитно обсмажена яловича вирізка з овочами й ніжним соусом з часнику, оливкової олії та гірчиці! Класичне м’ясне блюдо, яке оцінить будь-який гурман!

Інгредієнти:

Ростбіф:

  • Яловича вирізка 250 грамів
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Морква 4 штуки
  • Стебло селери 4 штуки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло вершкове 50 грамів
  • Розмарин 2 стебла

Соус айолі:

  • Яйце куряче 2 штуки
  • Вода 50 мілілітрів
  • Часник 1 зубчик
  • Гірчиця 1 чайна ложка
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія 150 мілілітрів

Приготування:

  1. Сковороду сильно розігріти з оливковою олією. Покласти вирізку, обсмажити з двох боків до утворення легкої скоринки. Якщо вирізка округлої форми, її можна обв’язати мотузкою по колу, щоб форма збереглася, і потім м’ясо зручно було різати.
  2. Вирізку перекласти на деко з пекарським папером. Моркву і стебла селери порізати на великі бруски або на половинки. Трохи полити олією і поперчити. М’ясо теж посипати чорним перцем і посолити.
  3. Вершкове масло поділити на частини розкласти зверху м’яса. Туди ж покласти гілочки розмарину.
  4. Поставити в духовку на 220 градусів запікати протягом 10-15 хвилин. Потім знизити температуру до 180 і запікати ще 20 хвилин. Поливати соком, який виділяє м’ясо.
  5. Готуємо соус айолі: розбиваємо 2 яйця, змішуємо з 50 грамами води й 1 зубчиком часнику. Додати гірчицю і сіль. Все ретельно перемішати до однорідності.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close