Ростбіф з соусом айолі

Апетитно обсмажена яловича вирізка з овочами й ніжним соусом з часнику, оливкової олії та гірчиці! Класичне м’ясне блюдо, яке оцінить будь-який гурман!
Інгредієнти:
Ростбіф:
- Яловича вирізка 250 грамів
- Оливкова олія 2 столові ложки
- Морква 4 штуки
- Стебло селери 4 штуки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло вершкове 50 грамів
- Розмарин 2 стебла
Соус айолі:
- Яйце куряче 2 штуки
- Вода 50 мілілітрів
- Часник 1 зубчик
- Гірчиця 1 чайна ложка
- Сіль за смаком
- Оливкова олія 150 мілілітрів
Приготування:
- Сковороду сильно розігріти з оливковою олією. Покласти вирізку, обсмажити з двох боків до утворення легкої скоринки. Якщо вирізка округлої форми, її можна обв’язати мотузкою по колу, щоб форма збереглася, і потім м’ясо зручно було різати.
- Вирізку перекласти на деко з пекарським папером. Моркву і стебла селери порізати на великі бруски або на половинки. Трохи полити олією і поперчити. М’ясо теж посипати чорним перцем і посолити.
- Вершкове масло поділити на частини розкласти зверху м’яса. Туди ж покласти гілочки розмарину.
- Поставити в духовку на 220 градусів запікати протягом 10-15 хвилин. Потім знизити температуру до 180 і запікати ще 20 хвилин. Поливати соком, який виділяє м’ясо.
- Готуємо соус айолі: розбиваємо 2 яйця, змішуємо з 50 грамами води й 1 зубчиком часнику. Додати гірчицю і сіль. Все ретельно перемішати до однорідності.
Смачного!