ІталійськаГотуємо пастуДругі стравиКухні світу

Рігатоні з пюре з баклажанів

Ця соковита і смачна паста з овочами й сиром була придумана італійсько-американським шеф-кухарем і ведучою програми «Giada at home» Джадою Де Лаурентіс. Воно просто і швидко готується і може подаватися як основне блюдо або як гарнір. М’ята і кедровий горіх надають цій страві цікавий аромат і неповторний смак.

Інгредієнти:

  • 1 середній баклажан, нарізаний кубиками зі стороною близько 2,5 см
  • Помідорів черрі 500 мілілітрів
  • Часнику 3 зубчики
  • Оливкової олії 3 столові ложки
  • Солі 1 чайна ложка
  • Меленого чорного перцю 1 чайна ложка
  • Пластівців червоного перцю 1 чайна ложка
  • Обсмажених кедрових горіхів 1/4 стакана
  • Пасти рігатоні 450 грамів
  • Порваного свіжого листя м’яти 1/4 стакана
  • Тертого пармезану 1/2 стакана

Приготування:

  1. Нагрійте духовку до 200 ° С. Вистелити деко пергаментним папером.
  2. У великій мисці змішайте баклажани, помідори черрі, часник, оливкову олію, сіль, перець і пластівці червоного перцю. Розподіліть овочі рівним шаром на деку. Запікайте в духовці до тих пір, поки овочі не розм’якнуть, а баклажани не придбають золотистий відтінок, близько 35 хвилин.
  3. Поки овочі запікаються, насипте кедрові горіхи в маленьку форму для випічки. Поставте в духовку на полицю нижче овочів. Підсмажуйте до золотистого кольору, близько 8 хвилин. Вийміть з духовки й відкладіть в сторону.
  4. Тим часом, у великій каструлі закип’ятіть підсолену воду. Всипте в неї пасту і варіть, періодично помішуючи, до м’якості, близько 8-10 хвилин, при цьому, паста повинна зберегти пружність при надкушуванні. Злийте пасту у велику миску і залиште 1,5 стакана води для подальшого використання.
  5. Помістіть запечені овочі в кухонний комбайн. Додайте порвані листя м’яти й оливкову олію. Подрібніть в пюре.
  6. Перекладіть овочеве пюре в миску з пастою і додайте пармезан. Перемішуйте, додаючи 1/2 стакана відкладеної води за раз, поки не утвориться соус. Посипте зверху кедровими горіхами й подавайте на стіл.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Паста «Качо-е-пепе» з панчетою і руколою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close