ГарніриДругі страви

Пюре з квасолі з печеним часником

Таке квасолеве пюре з печеним часником в теплому вигляді, – це неймовірно смачна альтернатива картопляного пюре, а в холодному, хумусу. У квасолі багато рослинного білка і клітковини, які дуже потрібні нашому організму, особливо в період схуднення. Я вже не пишу про всі вітаміни й мінерали у квасолі. Це дуже корисно, а в такому вигляді ще й дуже смачно, з мінімальною кількістю жирів. Печений часник надає пюре виключно приємний аромат і присмак. А цибуля дає легку натуральну солодкість і частково маскує крохмальність притаманну квасолі. Якщо Вам потрібно споживати більше білка в раціоні, таке пюре смачне і саме по собі, в теплому вигляді є відмінним гарніром до риби й м’яса. Але блюдо настільки повноцінне, що можна подавати його просто з якимось салатом.

Інгредієнти:

  • Квасолі 200 грамів
  • Харчової соди 1/3 чайної ложки
  • 2 невеликі цибулини, порізати півкільцями
  • Рослинну олію (у мене оливкова) 1 столова ложка
  • Сік 1/2 лимона
  • Йогурту 2 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Червоного гострого перцю пластівцями 2 чайні ложки

Для часнику:

  • 2 головки часнику, видалити верхнє лушпиння
  • Оливкової олії 2 чайні ложки
  • Дрібка солі

Приготування:

  1. Квасолю помістити в глибоку миску. Додати соду і залишити на 8-12 годин набухати.
  2. У день приготування, квасолю процідити, не промиваючи, і помістити в каструлю, залити свіжою водою і не солячи відварити до повної м’якості. Вона навіть має трохи розваритися.
  3. Духовку розігріти до 180ᵒ С. У часнику зрізати верхівки, трохи посолити й полити оливковою олією. Загорнути у фольгу.
  4. Вставити часник в духовку на 15-20 хвилин, до м’якості часнику. Дістати з духовки, розгорнути й трохи остудити.
  5. У невеликому сотейнику або сковороді розігріти олію, додати цибулю і трохи посолити. Тушкувати, помішуючи, до золотистого кольору. Час від часу, підливаючи трохи води. Зняти з вогню.
  6. У чашу блендера помістити квасолю, цибулю, сіль за смаком і видавити зубці печеного часнику з лушпиння. Збити все разом до однорідності. Збивати довго, поки маса перетвориться в гладке пюре. Додати йогурт і сік лимона та ще раз збити.
  7. Перекласти пюре в сервірувальний посуд. Якщо є бажання, посипати пластівцями червоного гострого перцю.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Цвітна капуста з сиром, часником і зеленню

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close