Другі стравиНесолодка випічкаСтрави з риби

Простий рибний пиріг

Такий пиріг виходить дивно смачним і ситним, а його аромат вражає уяву. Таким рибним пирогом не соромно і гостей нагодувати. Важливо відзначити, що якщо ви хочете зробити пиріг корисніше, то змішайте пшеничне борошно з борошном грубого помелу. Також, за бажанням, ви можете додати посічену зелень і варене яйце з начинку.

Інгредієнти:

  • Борошно 600 грамів (Для тіста)
  • Молоко 400 мілілітрів (Для тіста)
  • Швидко розчинні дріжджі 11 грамів (Для тіста)
  • Цукор 2 столові ложки (Для тіста)
  • Сіль 1/2 чайної ложки (Для тіста)
  • Яйця 4 штуки (Для тіста)
  • Вершкове масло 100 грамів (Для тіста)
  • Філе палтуса 600 грамів
  • Пшоно 80 грамів
  • Цибуля 1 штука
  • Соняшникова олія 2 столові ложки
  • Вершкове масло 50 грамів
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Для тіста в тепле молоко додайте дріжджі й 1 столову ложку цукру, все перемішайте і дайте піднятися.
    У мисці змішайте борошно і яйця, цукор, сіль і розтоплене вершкове масло. Додайте опару і замісити тісто. Дайте постояти тісту 1-1,5 години в теплому місці.
  2. Пшоно промийте, воду в каструлі закип’ятіть і додайте пшоно, коли вода знову закипить, вимкніть вогонь і дайте постояти 20 хвилин. Пшоно процідіть.
  3. Рибу наріжте шматочками. У сковороді розігрійте олію, обсмажте дрібно нарізану цибулю, додайте пшоно. Приправте все сіллю і перцем.
  4. Тісто розділіть на 2 частини, найменшу частину розкачайте і покладіть у форму для запікання. Викладіть пшоно з цибулею, потім кубики риби, приправте рибу сіллю і перцем.
  5. Розкачайте 2 частину тіста і накрийте пиріг, защепіть краї, зробіть надрізи по всій площі, змастіть збитим яйцем. Пиріг накрийте рушником і дайте постояти.
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте 35-40 хвилин до золотистого кольору.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Лосось по-азійськи з морквою та огірком

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close