Простий рибний пиріг

Такий пиріг виходить дивно смачним і ситним, а його аромат вражає уяву. Таким рибним пирогом не соромно і гостей нагодувати. Важливо відзначити, що якщо ви хочете зробити пиріг корисніше, то змішайте пшеничне борошно з борошном грубого помелу. Також, за бажанням, ви можете додати посічену зелень і варене яйце з начинку.
Інгредієнти:
- Борошно 600 грамів (Для тіста)
- Молоко 400 мілілітрів (Для тіста)
- Швидко розчинні дріжджі 11 грамів (Для тіста)
- Цукор 2 столові ложки (Для тіста)
- Сіль 1/2 чайної ложки (Для тіста)
- Яйця 4 штуки (Для тіста)
- Вершкове масло 100 грамів (Для тіста)
- Філе палтуса 600 грамів
- Пшоно 80 грамів
- Цибуля 1 штука
- Соняшникова олія 2 столові ложки
- Вершкове масло 50 грамів
- Сіль та перець за смаком
Приготування:
- Для тіста в тепле молоко додайте дріжджі й 1 столову ложку цукру, все перемішайте і дайте піднятися.
У мисці змішайте борошно і яйця, цукор, сіль і розтоплене вершкове масло. Додайте опару і замісити тісто. Дайте постояти тісту 1-1,5 години в теплому місці. - Пшоно промийте, воду в каструлі закип’ятіть і додайте пшоно, коли вода знову закипить, вимкніть вогонь і дайте постояти 20 хвилин. Пшоно процідіть.
- Рибу наріжте шматочками. У сковороді розігрійте олію, обсмажте дрібно нарізану цибулю, додайте пшоно. Приправте все сіллю і перцем.
- Тісто розділіть на 2 частини, найменшу частину розкачайте і покладіть у форму для запікання. Викладіть пшоно з цибулею, потім кубики риби, приправте рибу сіллю і перцем.
- Розкачайте 2 частину тіста і накрийте пиріг, защепіть краї, зробіть надрізи по всій площі, змастіть збитим яйцем. Пиріг накрийте рушником і дайте постояти.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте 35-40 хвилин до золотистого кольору.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Лосось по-азійськи з морквою та огірком