Простий рецепт курки в пармезані

Рецепт курки під сирною скоринкою дуже простий і швидкий в приготуванні, але, попри це, блюдо виглядає досить вишукано й урочисто. Візьміть його на замітку на випадок, коли «гості на порозі» або потрібно на швидку руку приготувати смачне, ситне блюдо. Хоча біле м’ясо і вважається сухуватим, за цим рецептом курячі грудки вийдуть дуже соковитими й ніжними завдяки паніруванню.
Час: 40 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 4 курячі грудки без шкіри й кістки, злегка відбиті до рівномірної товщини
- Оливкова олія або вершкове масло для змащення дека і курки
- Панірувальних сухарів з італійськими травами 1,5 стакана
- Тертого пармезану 1/4 стакана
- Соусу песто для піци 1 стакан
- Моцарели товщиною 0,5 сантиметра 4 шматки
Приготування:
- Розігрійте духовку до 190 ° С. Застеліть деко пергаментом для випічки або антипригарною алюмінієвою фольгою і змастіть маслом. Посоліть і поперчіть кожну грудку і натріть маслом. У неглибокій мисці змішайте панірувальні сухарі й пармезан.
- Обваляйте курку в паніруванні, струсіть надлишки й розкладіть на підготовленому деку. Запікайте протягом 20 – 25 хвилин, поки не буде виділятися прозорий сік. В середині запікання шматки курки переверніть іншою стороною.
- Готові грудки вийміть з духовки й включіть функцію гриль. Кожен шматок курки зверху рівномірно змастіть соусом для піци й накрийте скибочкою моцарели. Поставте деко назад в духовку під нагрівальний елемент гриля і смажте, поки сир не розплавиться. Подавайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Гусак запечений з апельсинами