Другі стравиСтрави з рису

Плов з квасолею

Чудове поєднання рису і квасолі, ситне блюдо!
Плов з квасолею готується досить просто. Особливу увагу потрібно приділити квасолі. Її слід замочувати у воді, щоб вона швидше зварилася. Вариться даний інгредієнт окремо, а потім додається до овочів і рису. Такий варіант плову відмінно підходить для пісного або вегетаріанського столу. Блюдо виходить дуже поживним, ароматним і незвичайним. Плов з квасолею можна подати до столу з салатом з пекінської капусти, маринованими помідорами, редискою.

Інгредієнти:

  • Пропарений рис 1 стакан (200 мілілітрів)
  • Вода 3 склянки (600 мілілітрів)
  • Квасоля 4 столові ложки
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Рослинна олія 2 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Квасолю для плову можна використовувати як чисто білу, так і плямисту. Потрібно брати ту квасолю, яка найбільше подобається по зовнішнім виглядом і смаком. Залити квасолю водою для набухання, на ніч поставити в холодильник.
  2. Потім необхідно промити квасолю чистою водою. Висипати в каструлю і налити воду. Варити приблизно 20-30 хвилин. Проколоти ножем квасолю, якщо вона м’яка, то вимкнути вогонь. Відкинути на друшляк і сполоснути під краном.
  3. Тепер можна підготувати овочі. Цибулю очистити від лушпиння, моркву звільнити від шкірки. Промити водою овочі, а потім подрібнити. Моркву для плову краще крупно потерти, а цибулю навпаки дрібно порізати.
  4. Висипати овочі в каструлю, додати квасолю. Налити воду і довести до кипіння.
  5. Рис промити водою. Якщо використовується пропарений рис, то можна додавати й в сухому вигляді. Насипати в воду рис, розмішати. Додати рослинну олію, сіль і чорний перець. Перемішати, включити повільний вогонь і варити під кришкою. Готується такий плов орієнтовно 20 хвилин. Рис повинен добре розпаритись.
  6. Розмішати ложкою плов, до столу подати в гарячому вигляді. Зелень можна не додавати при варінні, а краще посипати готову страву. Ще рекомендується відразу не розкладати рис з квасолею по тарілках, а дати настоятися. Для цього знадобиться хоча б 15 хвилин.

Плов з квасолею виходить оригінальний на смак, можна побалувати себе, коли набридає рис з м’ясом. За бажанням можна використовувати молоду заморожену квасолю, її не потрібно розмочувати у воді. Подавати плов можна не тільки з овочевими стравами, а й з м’ясними котлетами, битками або відбивними.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті
1 thought on “Плов з квасолею”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close