Плов з квасолею

Чудове поєднання рису і квасолі, ситне блюдо!
Плов з квасолею готується досить просто. Особливу увагу потрібно приділити квасолі. Її слід замочувати у воді, щоб вона швидше зварилася. Вариться даний інгредієнт окремо, а потім додається до овочів і рису. Такий варіант плову відмінно підходить для пісного або вегетаріанського столу. Блюдо виходить дуже поживним, ароматним і незвичайним. Плов з квасолею можна подати до столу з салатом з пекінської капусти, маринованими помідорами, редискою.
Інгредієнти:
- Пропарений рис 1 стакан (200 мілілітрів)
- Вода 3 склянки (600 мілілітрів)
- Квасоля 4 столові ложки
- Морква 1 штука
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Рослинна олія 2 столові ложки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Квасолю для плову можна використовувати як чисто білу, так і плямисту. Потрібно брати ту квасолю, яка найбільше подобається по зовнішнім виглядом і смаком. Залити квасолю водою для набухання, на ніч поставити в холодильник.
- Потім необхідно промити квасолю чистою водою. Висипати в каструлю і налити воду. Варити приблизно 20-30 хвилин. Проколоти ножем квасолю, якщо вона м’яка, то вимкнути вогонь. Відкинути на друшляк і сполоснути під краном.
- Тепер можна підготувати овочі. Цибулю очистити від лушпиння, моркву звільнити від шкірки. Промити водою овочі, а потім подрібнити. Моркву для плову краще крупно потерти, а цибулю навпаки дрібно порізати.
- Висипати овочі в каструлю, додати квасолю. Налити воду і довести до кипіння.
- Рис промити водою. Якщо використовується пропарений рис, то можна додавати й в сухому вигляді. Насипати в воду рис, розмішати. Додати рослинну олію, сіль і чорний перець. Перемішати, включити повільний вогонь і варити під кришкою. Готується такий плов орієнтовно 20 хвилин. Рис повинен добре розпаритись.
- Розмішати ложкою плов, до столу подати в гарячому вигляді. Зелень можна не додавати при варінні, а краще посипати готову страву. Ще рекомендується відразу не розкладати рис з квасолею по тарілках, а дати настоятися. Для цього знадобиться хоча б 15 хвилин.
Плов з квасолею виходить оригінальний на смак, можна побалувати себе, коли набридає рис з м’ясом. За бажанням можна використовувати молоду заморожену квасолю, її не потрібно розмочувати у воді. Подавати плов можна не тільки з овочевими стравами, а й з м’ясними котлетами, битками або відбивними.
Смачного!
На вигляд – дуже аппетитно!. Цікаво, яке воно на смак?
Спробую приготовувати, коли буде квасоля.