Другі стравиСтрави з рису

Плов на вогні в казані узбецький

Ну що ж, в першу чергу кидаю вам список потрібних продуктів. Записуйте і збирайте в рюкзак!

Інгредієнти:

  • Соняшникова олія 200 мілілітрів
  • Цибуля 2 головки
  • Свинячий ошийок 2 кілограми
  • Рис 2 кілограми
  • Морква 2 кілограми (потрібна соковита і солодка)
  • Зіра за смаком
  • Сіль за смаком
  • Вода (окріп)
  • Часник 1 головка

Приготування:

  1. Розпаліть багаття і встановіть хороший казан. Налийте олію і розжарте її. В цей час очистіть одну цибулину і поріжте її на кілька частин. У розпечену олію викладіть цибулю й обсмажуйте її до того моменту, поки вона не почорніє. Потім просто приберіть і викиньте її.
  2. Тепер візьміть свіже м’ясо, краще ошийок, і поріжте його на шматочки довжиною 2-3 см. Засипте м’ясо в нашу підготовлену олію.
  3. Прожарте свинину протягом 15-20 хвилин, періодично перемішуючи м’ясо. Також додайте одну головку, порізаної на кільця, ріпчастої цибулі.
  4. Очистіть моркву і поріжте її вздовж. Засипте її поверх м’яса. Моркви потрібно дуже багато, саме вона дає солодкий сік, який змішується з витопленим жиром з м’яса. Тобто виходить зірвак — основа смачного плову.
  5. Тушкуйте вміст, перемішавши всю масу.
  6. В результаті у вас повинен виділитися морквяний сік.
  7. Далі додайте всього одну спецію, а саме зіру, при цьому не просто кидайте її, а розітріть в долонях.
  8. Продовжуйте все тушкувати й насолоджуйтеся процесом і запахом.
  9. Додайте сіль. Зазвичай на звичайний казан йде 1 столова ложка солі з гіркою, ну краще спробуйте все на смак. Бульйон повинен бути трохи пересолений, оскільки частину солі візьме рис.
  10. Тепер введіть водичку, але не просто звичайну воду, а окріп, тому що процес кипіння ні в якому разі переривати не можна.
  11. І знову додайте трохи зіри.
  12. Прийшла черга рису. Але перш ніж його додати, обов’язково промийте його в трьох водах, а потім замочіть хвилин на 15 в чистій воді.
  13. Висипати підготовлений рис і розрівняйте його. Бульйон повинен покривати рис вище приблизно на один палець. Бажано правильно розрахувати кількість води, щоб в процесі варіння її більше не доливати. Не забудьте казан накрити кришкою, щоб рис тушкувався на багатті.
  14. Поступово рис повинен увібрати всю воду, при цьому помішувати блюдо можна.
  15. Коли бульйон весь вбереться, а рис буде готовим, накрийте його чистим пакетом, щоб він запарився. І не забудьте для ароматичності увіткнути цілу неочищену головку часнику. На цьому етапі багаття загасити.
  16. Накрийте страву тарілкою і почекайте хвилин 15.
  17. Далі відкрийте нашу смакоту, приберіть часник і все добре перемішайте. Розкладіть по тарілочках і подавайте скоріше до столу!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Плов з квасолею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close