«Прімавера» - це класичне блюдо з макаронів, яке готується з додаванням свіжої зелені, протертої в пюре. В даному рецепті використовуються популярні макарони пенне і зелені овочі до них, такі як, молодий горошок, спаржа, в тому числі кучерява кале - чемпіон за вмістом вітамінів, корисних мінералів і амінокислот. Паста вариться разом з овочами й подається з витриманим італійським сиром. Час: 35 хвилин Складність: легко Порцій: 4 Інгредієнти: Пасти пенне 250 грамів Стручків цукрового гороху, з видаленими кінчиками й прожилками, нарізаних на 2 частини поперек 250 грамів Тонкої спаржі, зрізати кінці й нарізати 1 пучок Капусти кале (переважно тосканської кале) без стебел, крупно рубаної 1 невеликий пучок Оливкової олії 1/3 стакана плюс ще для заправки Шніт-цибулі 1 великий пучок, порубаної Терта цедра 1 лимона + 1 столова ложка лимонного соку Рубленого естрагону 1 столова ложка Тертого на крупній тертці сиру Пекоріно Романо або пармезану 1/4 стакана Приготування: У великій каструлі закип'ятіть підсолену воду. Відваріть пасту, як зазначено на пакуванні, періодично помішуючи; додайте горошок, спаржу і капусту кале за 3 хвилини до готовності. Відлийте і збережіть 1/2 стакана води, в якій варилася паста. Відкиньте макарони з овочами на друшляк. В цей час з'єднайте в блендері оливкову олію, шніт-цибулю (попередньо відклавши 2 столових ложки), лимонну цедру і сік, 1 чайну ложку солі й кілька пучків перцю. Додайте 3 столові ложки холодної води й обробіть в імпульсному режимі до однорідності, зіскрібаючи суміш зі стінок чаші за потреби. Перекладіть у великий салатник. Вмішайте естрагон і полийте оливковою олією. Додайте пасту з овочами до цибулевого пюре разом з 1/4 стакана залишеного бульйону, і половиною сиру; приправте сіллю і перцем. Ретельно перемішайте, додайте ще води за потреби, якщо паста дуже густа. Розподіліть по порціях, посипавши зверху сиром, що залишився і шніт-цибулею, і подавайте. Смачного! Тримайте ще цікавий рецепт: Тісто для домашньої італійської пасти