ІталійськаГотуємо пастуДругі стравиКухні світу

Паста зі стручковим горошком, спаржею і капустою кале

«Прімавера» – це класичне блюдо з макаронів, яке готується з додаванням свіжої зелені, протертої в пюре. В даному рецепті використовуються популярні макарони пенне і зелені овочі до них, такі як, молодий горошок, спаржа, в тому числі кучерява кале – чемпіон за вмістом вітамінів, корисних мінералів і амінокислот. Паста вариться разом з овочами й подається з витриманим італійським сиром.

Час: 35 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • Пасти пенне 250 грамів
  • Стручків цукрового гороху, з видаленими кінчиками й прожилками, нарізаних на 2 частини поперек 250 грамів
  • Тонкої спаржі, зрізати кінці й нарізати 1 пучок
  • Капусти кале (переважно тосканської кале) без стебел, крупно рубаної 1 невеликий пучок
  • Оливкової олії 1/3 стакана плюс ще для заправки
  • Шніт-цибулі 1 великий пучок, порубаної
  • Терта цедра 1 лимона + 1 столова ложка лимонного соку
  • Рубленого естрагону 1 столова ложка
  • Тертого на крупній тертці сиру Пекоріно Романо або пармезану 1/4 стакана

Приготування:

  1. У великій каструлі закип’ятіть підсолену воду. Відваріть пасту, як зазначено на пакуванні, періодично помішуючи; додайте горошок, спаржу і капусту кале за 3 хвилини до готовності. Відлийте і збережіть 1/2 стакана води, в якій варилася паста. Відкиньте макарони з овочами на друшляк.
  2. В цей час з’єднайте в блендері оливкову олію, шніт-цибулю (попередньо відклавши 2 столових ложки), лимонну цедру і сік, 1 чайну ложку солі й кілька пучків перцю. Додайте 3 столові ложки холодної води й обробіть в імпульсному режимі до однорідності, зіскрібаючи суміш зі стінок чаші за потреби.
  3. Перекладіть у великий салатник. Вмішайте естрагон і полийте оливковою олією. Додайте пасту з овочами до цибулевого пюре разом з 1/4 стакана залишеного бульйону, і половиною сиру; приправте сіллю і перцем. Ретельно перемішайте, додайте ще води за потреби, якщо паста дуже густа.
  4. Розподіліть по порціях, посипавши зверху сиром, що залишився і шніт-цибулею, і подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Тісто для домашньої італійської пасти

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close