Паста з лососем і креветками

Рецепт приготування надзвичайно простий, а готувати її одне задоволення. Поїхали?
Інгредієнти:
- Паста (я використовував італійську Barilla) 300 грамів
- Філе лосося 250 грамів
- Креветки невеликі очищені 250 грамів
- Невелика цибулина
- Часнику 2-3 зубчики
- Вершки 20% 200 грамів
- Оливкова олія
- Свіжа зелень – базилік, орегано
- Пармезан
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Процес приготування пасти з лососем і креветками йде дуже швидко, тому раджу заготовити всі інгредієнти – лосось поріжемо на середні кубики, креветки (якщо немає дрібних) розрізаємо на частини, цибулю дрібно нашаткувати, часник кришимо на пластинки. Зелень вимити й висушити.
- Відваримо італійські макарони. По готовності відкинемо на друшляк, промиємо проточною водою і відкладемо відпочити!
- Сковороду розігріти й змастити оливковою олією. Цибулю до золотистого кольору, потім запустимо часник, ще через пару хвилин додаємо лосось. Обсмажили один бік, підставляємо інший. Хвилини 3-4 на кожній стороні. Всипати креветки. Перемішати.
- Хвилин через 5 сюди ж вершки, трави, сіль і перець. Вогонь на мінімум, накрити кришкою, тушкувати 5-7 хвилин.
- Додаємо відварені макарони в заправку й акуратно перемішуємо. Через пару хвилин подаємо на стіл. Зрозуміло, посипаємо тертим пармезаном, прикрашаємо базиліком. Пармезан якщо є бажання завжди можна замінити на інший сир, але якщо пишемо пармезан – додаємо пармезан!
Смачного!