Готуємо пастуДругі страви

Паста з фрикадельками в духовці

Не любите довго стояти біля плити? Тоді це блюдо — точно те, що вам потрібно. Його головний секрет — соус з часнику, вершкового масла і томатів: оксамитовий і ароматний, він як не можна краще підходить до пенне з цільнозернового борошна. Додаємо фрикадельки, шпинат і тертий сир, відправляємо в духову піч, і вуаля – дивовижно смачна і ситна вечеря готова!

Інгредієнти:

  • Пенне з цільнозернового борошна 250 грамів
  • Томати у власному соку 700 грамів
  • Молоко 2 стакани
  • Вершкове масло (розтоплене) 1/2 чашки
  • Часник (рубаний) 3 зубчики
  • Часниковий порошок 1 чайна ложка
  • Цибулевий порошок 1 чайна ложка
  • Душиця 2 чайні ложки
  • Сіль 2 чайні ложки
  • Фарш (курячий, яловичий або будь-який інший) 500 грамів
  • Свіжий шпинат пучок
  • Сир твердих сортів жменя

Приготування:

  1. Духовку розігріти до 200 °C.
  2. З фаршу сформувати невеликі фрикадельки.
  3. У формі для запікання змішати всі інгредієнти.
  4. Форму накрити шаром (а краще двома) фольги. Запікати 30-40 хвилин.
  5. Час запікання залежить від того, якій консистенції пасти ви віддаєте перевагу. Для al dente достатньо 30 хвилин, а якщо ви хочете отримати більш м’яку пасту, збільште час в духовці до 40 хвилин.
  6. Вийняти форму з духовки (обережно, фольга гаряча!) І все добре перемішати. Посипати блюдо тертим сиром і шпинатом і відправити в духовку ще на 3-5 хвилин (без фольги).
  7. Дайте страві постояти пару хвилин, щоб соус загус, і подавайте.

Для рецепта необов’язково використовувати цельнозернову пасту — звичайна теж прекрасно підійде.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Паста з гарбузом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close