ІталійськаГотуємо пастуДругі стравиКухні світу

Паста з баклажанами

Паста тренетте з твердих сортів пшениці це локшина ручної роботи, вона може містити чорний перець, підходить для ніжних весняних соусів. У класичному поєднанні тренетте і Лігурійського соусу песто є щось від Прімавери, коли присутність свіжої зелені вже квапить появу великої кількості овочів на столі, щоб покрити нестачу вітамінів. Блюдо виходить дуже легким, і немає можливості їм насититися. Але якщо приготувати цю страву трохи пізніше, щоб застати великі плоди з городу, тоді можна зібрати урожай такого чудового овочу як баклажан. Паста тренетте з баклажанами врівноважує блюдо і дає можливість відчути смак, який неможливо забути.

Час: 45 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4 – 6

Інгредієнти:

Паста тренетте:

  • Тренетте (або іншої пасти, добре підійдуть короткі сорти) 450 грамів
  • Тертого пармезану 2 порції по 1/2 стакана (50 грамів)
  • Оливкової олії 1/4 стакана
  • Баклажанів або кабачків 500 – 600 грамів, нарізати кубиками по 1,5 см

Соус песто:

  • Листя свіжого зеленого базиліка 2 стакани
  • Обсмажених кедрових горіхів 1/4 стакана
  • Часнику 1 зубчик
  • Солі 1/2 чайної ложки й ще трохи для приправи
  • Меленого чорного перцю 1/4 чайної ложки й ще трохи перцю для приправи
  • Оливкової олії 2/3 стакана
  • Тертого пармезану 1/2 стакана (Близько 50 грамів)

Приготування:

  1. Соус песто: в блендері або кухонному комбайні змішайте базилік, кедрові горіхи, часник, 1/2 чайної ложки солі й 1/4 чайної ложки перцю. Не вимикаючи блендер, додайте поступово оливкову олію, поки суміш не стане однорідною і густою. Засипте сир і акуратно перемішайте. Посоліть і приправте перцем за смаком. Відкладіть в сторону.
  2. Паста: закип’ятіть велику каструлю води, підсоліть її. Засипте пасту і готуйте до м’якості, але не розварюйте занадто сильно. Періодично помішуючи, варіть 8-10 хвилин. Злийте воду, близько 1 стакана з-під макаронів залиште в окремій чашці. Викладіть пасту в глибоке блюдо сервування та посипте 1/2 стакана пармезану. Злегка струсіть, щоб сир добре розподілився.
  3. У великій сковороді з антипригарним покриттям нагрійте олію на помірно-сильному вогні. Викладіть на сковороду баклажани, приправте сіллю і перцем за смаком. Готуйте, постійно помішуючи, до золотистого кольору баклажанів, близько 8 хвилин. Зніміть сковороду з вогню і дайте трохи охолонути. Додайте соус песто і струсіть, щоб він рівномірно покрив шматочки баклажанів.
  4. Додайте суміш з баклажанів і песто до пасти, так щоб повністю її покрити соусом. При необхідності соус можна розбавити водою з-під макаронів. Посоліть і поперчіть за смаком. Посипте сиром, що залишився і подавайте на стіл.

Щоб підсмажити кедрові горіхи, розкладіть їх на деку в один шар. Поставте в попередньо розігріту до 180 ° С духовку на 5-6 хвилин. Добре остудіть перед подальшим застосуванням.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Паста манікотті з яловичиною та сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close