Паста манікотті з яловичиною та сиром

Манікотті – це італійські макаронні вироби (паста) у вигляді широких трубочок, які фаршируються різними сирними або м’ясними начинками й запікають під соусом. Неповторний аромат і смак цієї страви надає традиційний італійський соус марінара з помідорів, базиліка, цибулі та часнику. Подавайте блюдо гарячим, щоб повною мірою насолодитися його тягучим розплавленим сиром.
Час: 55 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6
Інгредієнти:
- Яловичого фаршу 450 грамів
- Свіжої пасти манікотті 300 грамів
- Рікотти з цільного молока 450 грамів
- Тертої моцарелли 3 стакани
- Тертого пармезану 1 стакан
- Нарізаного листя петрушки 2 столові ложки
- Часнику 2 зубчики, подрібнених
- Соусу марінара 3 стакани
- Вершкового масла 2 столові ложки, нарізаного шматочками
Приготування:
- На помірному вогні розігрійте важку сковороду середнього розміру. Налийте 1 чайну ложку оливкової олії, насипте цибулю і викладіть фарш. Посоліть і поперчіть за смаком. Обсмажуйте до готовності м’яса, і поки цибуля не стане напівпрозорою, приблизно 5 хвилин. Зніміть сковороду з вогню і дайте фаршу охолонути.
- Змастіть велике деко 1 чайною ложкою оливкової олії. У великій каструлі в підсоленій воді зваріть манікотті до напівготовності, приблизно 4 – 6 хвилин після закипання. За допомогою шумівки дістаньте макарони з води, перекладіть на змащене олією деко і дайте охолонути. Тим часом змішайте Рікотту, 1,5 – 2 стакани моцарели, 0,5 стакана пармезану і петрушку. Додайте часник, сіль і перець за смаком. Все добре перемішайте. З’єднайте фарш з сирною сумішшю. Знову перемішайте. Розігрійте духовку до 175 ° С. Підготуйте скляну форму для запікання розміром 32х22х5 сантиметра. Змастіть її 2 чайними ложками оливкової олії, що залишилась.
- На дні форми розподіліть 1,5 стакана соусу марінара. Начиніть трубочки манікотті сумішшю з сиру і фаршу. Розкладіть пасту в форму в один шар і покрийте соусом марінара. Зверху посипте 1,5 стакана тертої моцарелли й 0,5 стакана пармезану. Розподіліть по всьому блюду шматочки вершкового масла. Запікайте манікотті, не накриваючи форму, протягом 30 – 35 хвилин, до повної готовності й поки соус не буде пузиритися з боків страви.
- Готовій пасті дайте постояти 5 хвилин, потім можете подавати. Ця страва гармонує з вином Санджовезе.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Паста з лососем і креветками