Готуємо пастуДругі страви

Паста лінгвіні з цвітною капустою

Це корисна страва з макаронів, з приємним смаком і текстурою, завдяки солодкому соусу з обсмаженої цибулі, свіжого базиліка і великої кількості ніжної цвітної капусти, можна приготувати всього за 35 хвилин. А якщо любите «похрумтіти», обсмажте цибулю з панірувальними сухарями панко і посипте блюдо при подачі жменею кедрових горішків.

Час: 35 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • Макаронних виробів лінгвіні 350 грамів
  • Крупно нарізаних суцвіть цвітної капусти 4 стакани
  • Оливкової олії extra-virgin 4 столові ложки
  • Часнику 2 подрібнених зубки
  • Панко (японських панірувальних сухарів) 1/4 стакана
  • Нарізаної й обсмаженої цибулі 1/2 стакана
  • Пластівців червоного перцю 1/2 – 1 чайна ложка
  • Натертого сиру пармезан 1/4 стакана, плюс ще трохи для посипання
  • Нарізаного свіжого базиліка 2 столові ложки
  • Кедрових горіхів 1/4 стакана

Приготування:

  1. У велику каструлю налийте води, посоліть і доведіть до кипіння. Додайте макарони й варіть згідно з інструкцією на упаковці. Залиште 1 стакан відвару, потім процідіть макарони. Знову покладіть їх у каструлю і перемішайте з 1 столовою ложкою оливкової олії.
  2. У цей час у великій сковороді на середньому вогні розігрійте 2 столові ложки оливкової олії. Покладіть часник і обсмажте протягом 30 секунд. Додайте панко та обсмажену цибулю і злегка обсмажте, помішуючи, 3 хвилини. Перекладіть на тарілку, сковороду протріть.
  3. У сковороді на помірно сильному вогні розігрійте 1 столову ложку оливкової олії, що залишилася. Покладіть цвітну капусту й обсмажте, поки краї не підрум’яняться, приблизно 4 хвилини. Додайте пластівці червоного перцю та обсмажте протягом 30 секунд. Влийте залишений відвар і готуйте ще приблизно 1 хвилину, поки рідина не випарується наполовину, а цвітна капуста не буде м’якою, але все ще хрусткою.
  4. Додайте в сковороду макарони, суміш цибулі, пармезан і перемішайте. Посоліть. Посипте базиліком, кедровими горішками та ще деякою кількістю пармезану.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Паста зі стручковим горошком

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close