Папарделле з шафраном

Інгредієнти:
- Пасти папарделле 115 грамів
- Несолоного вершкового масла 1 столова ложка
- Невеликої головки цибулі-шалот 1/2 штуки, подрібнити
- Щіпка шафрану
- Жирних вершків 2/3 стакана
- Сіль і свіжий мелений перець
- Лимонного соку 1/4 чайної ложки
- Екстракту ванілі 1/4 чайної ложки
- Тертого сиру пармезан 2 столові ложки, плюс більше для подачі
- Різаної шніт цибулі 2 столові ложки
- Тертої лимонної цедри 1/2 чайної ложки
Приготування:
- Відваріть пасту в киплячій підсоленій воді, як зазначено в інструкції, не накриваючи. Злийте рідину, залиште 1/4 стакана для соусу.
- У цей час розтопіть в сковороді вершкове масло на середньому вогні. Обсмажте цибулю-шалот і шафран, періодично помішуючи, до м’якості цибулі, близько 2 хв.
- Влийте вершки, приправте 1/4 ч. л. солі й меленим перцем, збільште температуру, і варіть соус до густоти, близько 2 хв. Введіть лимонний сік і ванільний екстракт.
- Додайте пасту, рідину від приготування і пармезан; перемішайте. Подавайте кремову пасту папарделле з лимонною цедрою, шніт-цибулею і сиром, що залишилися.
Смачного!