Другі стравиЗапіканкиСтрави з овочів

Овочева запіканка з грибами і плавленим сиром

Легке і водночас ситне блюдо – запіканка з морквою, грибами, горошком і плавленим сиром. Соковита яскрава морква, ніжний зелений горошок і гриби об’єднані в одне блюдо молочно-яєчним заливанням з плавленим сиром. Смачно, просто і недорого!

Інгредієнти:

  • Морква 1-2 штуки (180 грамів)
  • Горошок заморожений 150 грамів
  • Печериці 100 грамів
  • Сир плавлений 1 штука (100 грамів)
  • Молоко 180 мілілітрів
  • Яйце 1 штука
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Насіння соняшнику (за бажанням) 1 столова ложка
  • Олія рослинна (для підготовки форми) 1 столова ложка

Приготування:

  1. Горошок можна використовувати як заморожений, так і свіжий. Якщо використовуєте заморожений, то попередньо розморожувати його необов’язково.
  2. Моркву очистьте, вимийте і наріжте невеликими кубиками.
  3. Надішліть нарізану моркву в каструлю, залийте приблизно 0,5 л води, поставте на максимальний нагрів і доведіть до кипіння. Потім зменште вогонь до середнього і варіть моркву приблизно 15 хвилин, до м’якості.
  4. Відкиньте відварену моркву на друшляк і злегка остудіть.
  5. Увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів.
  6. Печериці наріжте слайсами.
  7. Форму для запікання застеліть пергаментом для випічки й змастіть рослинною олією.
  8. У форму викладіть кубики відвареної моркви й рівномірно розподіліть по дну.
  9. Зверху викладіть нарізані печериці.
  10. На гриби викладіть заморожений горошок.
  11. У глибокій мисці з’єднайте молоко, яйце, сіль і мелений перець.
  12. Плавлений сирок натріть на дрібній тертці й відправте в миску. Ретельно перемішайте інгредієнти заливки.
  13. Залийте сумішшю овочі в формі для запікання.
  14. Присипте вміст форми насінням соняшнику і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 30 хвилин.
  15. Якщо насіння будуть горіти – прикрийте запіканку шматочком пергаменту або фольги, а потім зніміть його приблизно за 10-15 хвилин до закінчення приготування.
  16. Овочева запіканка з грибами й плавленим сиром готова.
  17. Накрийте форму з готовою запіканкою тарілкою більшого розміру і різко переверніть так, щоб запіканка залишилася на тарілці.
  18. Розріжте запіканку на порції й подавайте до столу.
  19. Морква відмінно поєднується на смак і фактурою з горошком і грибами.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з курячим фаршем, картоплею, помідорами й перцем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close