Другі стравиСтрави з яєць

Омлет з ковбасою, кабачками, помідорами і солодким перцем

Це апетитне блюдо хоч і готується на сковороді, але більше нагадує запіканку, ніж звичний омлет. Завдяки великій кількості овочів блюдо виходить яскравим, соковитим, а шматочки варено-копченої ковбаси додають приємний аромат, смак і ситність. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Ковбаса варено-копчена 150 грамів
  • Кабачок 400 грамів (1 штука)
  • Перець болгарський червоний 150 грамів (0,5 штуки)
  • Помідор 120 грамів (1 штука)
  • Морква 100 грамів (1 штука)
  • Цибуля ріпчаста 140 грамів (1 штука)
  • Яйця 4 штуки
  • Молоко жирністю 2,5% 70 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія рослинна 1 столова ложка

Для подачі (за бажанням):

  • Петрушка свіжа 2 гілочки
  • Листя салату 6 штук

Приготування:

  1. Овочі вимийте і висушіть. Цибулю і моркву очистьте. Молодий кабачок можна не чистити.
  2. Цибулю і кабачок наріжте кубиками розміром приблизно 1 см. Моркву наріжте кубиками по дрібніше.
  3. Розігрійте сковороду (моя — діаметром 24 см) з рослинною олією на невеликому вогні. Обсмажте нарізані цибулю і моркву, помішуючи, протягом 7-8 хвилин.
  4. Очистьте солодкий перець від насіння і плодоніжки.
  5. Ковбасу звільніть від упаковки.
  6. Наріжте ковбасу, солодкий перець і помідори кубиками приблизно такого ж розміру, як кабачок.
  7. Додайте в сковороду кабачок і солодкий перець. Продовжуйте обсмажувати овочі ще 12-15 хвилин, поки кабачок не дійде до напівготовності.
  8. Додайте помідори. Присипте овочі дрібкою солі й, помішуючи, обсмажуйте все 5-6 хвилин.
  9. Додайте ковбасу, перемішайте.
  10. Готуйте ще 5-7 хвилин, поки овочі не будуть готові. Ковбаса прогріється, злегка підсмажиться і віддасть свій аромат. Спробуйте і при необхідності додайте за смаком солі й меленого чорного перцю.
  11. В окремій місткості з’єднайте яйця і молоко. Додайте 1-2 щіпки солі й збийте все до однорідності.
  12. Влийте в сковороду яєчно-молочну суміш. Злегка струсіть сковороду, щоб суміш рівномірно розподілилася.
  13. Накрийте сковороду кришкою і готуйте омлет з овочами та ковбасою на невеликому вогні 6-7 хвилин, поки яєчно-молочна суміш не буде повністю готова.
  14. За бажанням присипте кожну порцію страви дрібкою подрібненої зелені, прикрасите тарілку листям салату і подавайте до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Яєчня в листковому тісті, з шинкою і цибулею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close