Омлет з ковбасою, кабачками, помідорами і солодким перцем

Це апетитне блюдо хоч і готується на сковороді, але більше нагадує запіканку, ніж звичний омлет. Завдяки великій кількості овочів блюдо виходить яскравим, соковитим, а шматочки варено-копченої ковбаси додають приємний аромат, смак і ситність. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Ковбаса варено-копчена 150 грамів
- Кабачок 400 грамів (1 штука)
- Перець болгарський червоний 150 грамів (0,5 штуки)
- Помідор 120 грамів (1 штука)
- Морква 100 грамів (1 штука)
- Цибуля ріпчаста 140 грамів (1 штука)
- Яйця 4 штуки
- Молоко жирністю 2,5% 70 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Олія рослинна 1 столова ложка
Для подачі (за бажанням):
- Петрушка свіжа 2 гілочки
- Листя салату 6 штук
Приготування:
- Овочі вимийте і висушіть. Цибулю і моркву очистьте. Молодий кабачок можна не чистити.
- Цибулю і кабачок наріжте кубиками розміром приблизно 1 см. Моркву наріжте кубиками по дрібніше.
- Розігрійте сковороду (моя — діаметром 24 см) з рослинною олією на невеликому вогні. Обсмажте нарізані цибулю і моркву, помішуючи, протягом 7-8 хвилин.
- Очистьте солодкий перець від насіння і плодоніжки.
- Ковбасу звільніть від упаковки.
- Наріжте ковбасу, солодкий перець і помідори кубиками приблизно такого ж розміру, як кабачок.
- Додайте в сковороду кабачок і солодкий перець. Продовжуйте обсмажувати овочі ще 12-15 хвилин, поки кабачок не дійде до напівготовності.
- Додайте помідори. Присипте овочі дрібкою солі й, помішуючи, обсмажуйте все 5-6 хвилин.
- Додайте ковбасу, перемішайте.
- Готуйте ще 5-7 хвилин, поки овочі не будуть готові. Ковбаса прогріється, злегка підсмажиться і віддасть свій аромат. Спробуйте і при необхідності додайте за смаком солі й меленого чорного перцю.
- В окремій місткості з’єднайте яйця і молоко. Додайте 1-2 щіпки солі й збийте все до однорідності.
- Влийте в сковороду яєчно-молочну суміш. Злегка струсіть сковороду, щоб суміш рівномірно розподілилася.
- Накрийте сковороду кришкою і готуйте омлет з овочами та ковбасою на невеликому вогні 6-7 хвилин, поки яєчно-молочна суміш не буде повністю готова.
- За бажанням присипте кожну порцію страви дрібкою подрібненої зелені, прикрасите тарілку листям салату і подавайте до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Яєчня в листковому тісті, з шинкою і цибулею