АмериканськаДругі стравиЗ морепродуктівКухні світу

Омар на грилі в базиліковій олії

Омар – безумовно, зірка цієї страви. Досконалість і закінченість йому надає фінальний штрих у вигляді вершкового масла з базиліком. Підійдуть не тільки цілі омари, але і хвости: блюдо все одно вийде ідеальним. Вершкове масло з базиліком можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику до моменту використання.

Інгредієнти:

  • Омар 4 штуки (1 кілограм)
  • Вершкового масла 450 грамів
  • Тонко нарізаного листя базиліка 1/2 стакана
  • Оливкової олії 2 столові ложки

Приготування:

  1. З’єднайте в кухонному комбайні вершкове масло, базилік, сіль і перець за смаком, змішайте все до однорідності. Перекладіть суміш в середній соусник, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник не менше ніж на 30 хвилин.
  2. Розділіть омарів навпіл уздовж. Проведіть ножем через хвіст, розрізаючи тільки м’ясо і залишаючи панцир цілим. Розкладіть омара так, щоб дві половини були частково з’єднані одна з одною. Відокремте клешні й ноги. Злегка роздробити їх ручкою ножа.
  3. Помістіть клешні й ноги на гриль (помірно-низька температура), накрийте формою для випікання пирога. Готуйте по 5-7 хвилин з кожного боку. Змастіть тушки омарів оливковою олією, приправити сіллю і перцем за смаком. Викладіть їх на гриль (середня температура) панциром вгору. Смажте 8-10 хвилин.
  4. Приберіть омарів з гриля і намажте їх вершковим маслом з базиліком.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кальмари фаршировані грибами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close