Другі стравиКухні світуСтрави з м'яса

М’ясо в білому вині по-норвезьки

Яловиче філе в соусі з білого вина! Ситне блюдо з ароматним ніжним соусом. Подавати з картоплею, овочами й грибами.

Інгредієнти:

  • Філе яловиче 900 грамів
  • Масло вершкове 100 мілілітрів
  • Жовтки 4 штуки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Біле сухе вино 1 стакан
  • Кріп за смаком
  • Петрушка за смаком
  • Сушений естрагон за смаком

Приготування:

  1. Філе натерти з двох сторін сіллю і перцем, обсмажити недовго, але до скоринки. Потім взяти форму для запікання, і поставити м’ясо в духовку на 15-20 хвилин на температуру 200 градусів.
  2. Цибулю порізати, трохи обсмажити на сковороді, теж посолити й поперчити. Потім влити вино і тушкувати в ньому, на середньому вогні, поступово випарюючи. Припинити тушити, коли залишиться вдвічі менше вина. Поставити остуджувати.
  3. Яєчні жовтки збити, вмішати розтоплене масло. Постійно розмішуючи додати винну суміш і трави.
  4. Соусом полити готове філе, залишити в вимкненій духовці на 5 хвилин. Подавати до столу гарячим!

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close