М’ясо в білому вині по-норвезьки

Яловиче філе в соусі з білого вина! Ситне блюдо з ароматним ніжним соусом. Подавати з картоплею, овочами й грибами.
Інгредієнти:
- Філе яловиче 900 грамів
- Масло вершкове 100 мілілітрів
- Жовтки 4 штуки
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Біле сухе вино 1 стакан
- Кріп за смаком
- Петрушка за смаком
- Сушений естрагон за смаком
Приготування:
- Філе натерти з двох сторін сіллю і перцем, обсмажити недовго, але до скоринки. Потім взяти форму для запікання, і поставити м’ясо в духовку на 15-20 хвилин на температуру 200 градусів.
- Цибулю порізати, трохи обсмажити на сковороді, теж посолити й поперчити. Потім влити вино і тушкувати в ньому, на середньому вогні, поступово випарюючи. Припинити тушити, коли залишиться вдвічі менше вина. Поставити остуджувати.
- Яєчні жовтки збити, вмішати розтоплене масло. Постійно розмішуючи додати винну суміш і трави.
- Соусом полити готове філе, залишити в вимкненій духовці на 5 хвилин. Подавати до столу гарячим!
Смачного!