Грецька кухняДругі стравиЗапіканкиКухні світуСтрави з овочів

Мусака з баклажанами

Мусака – грецька запіканка з баклажанів давно завоювала серця людей у ​​всьому світі своїм відмінним смаком. Ароматна, ситна і така літня. Чому б не зробити її основною стравою в своєму раціоні особливо в сезон врожаю баклажанів? Викладіть пошарово в касероль обсмажені баклажани й м’ясну начинку з яловичого фаршу і томатної пасти, полийте все вершковим соусом і посипте тертим сиром. Не забудьте додати в блюдо по щіпці кориці й мускатного горіха. Аромат буде стояти непередаваний! Ця волога мусака, просочена соусом бешамель, ховається під запеченою скоринкою. Не залишить голодними велику кількість гостей.

Інгредієнти:

  • Баклажани 3 середніх
  • Оливкової олії 120 мілілітрів

М’ясний соус:

  • Яловичого фаршу 350 грамів
  • Вершкового масла 2 столові ложки
  • 2 цибулини, дрібно нарубані
  • Сухого білого вина 150 мілілітрів
  • Томатної пасти 2 столові ложки
  • Води 120 мілілітрів
  • Петрушки 2 столові ложки, порубаної
  • Щіпка кориці

Соус бешамель:

  • Вершкового масла 4 столові ложки
  • Борошна 4 столові ложки
  • Молока 2 стакани
  • Щіпка мускатного горіха
  • Сиру Кефалотірі 150 грамів, натертого і ще 120 грамів

Приготування:

  1. Баклажани: помийте баклажани й зріжте кінці. Зніміть шкірку смужками по 1 см, залишивши смугасті баклажани. Наріжте кружальцями завтовшки 0,8 см. Посоліть і поперчіть скибочки з обох сторін і залиште на 30 хвилин. Потім сполосніть та висушіть.
  2. У великому сотейнику нагрійте олію й обсмажте баклажани з обох сторін до золотисто-коричневого кольору. Готові скибочки викладіть на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.
  3. Розігрійте духовку до 170 ° С.
  4. М’ясний соус: у великій сковороді розтопіть вершкове масло. Насипте цибулю і смажте 3 – 4 хвилини до м’якості. Потім додайте фарш і готуйте ще 6 хвилин, поки він весь не стане коричневим. Влийте вино і випаріть його. Далі покладіть в сковороду томатну пасту, налийте воду і насипте петрушку, сіль, перець і корицю. Тушкуйте протягом 30 хвилин, потім зніміть з плити й остудіть.
  5. Соус бешамель: в каструлі середнього розміру розтопіть вершкове масло. Вмішайте борошно і поступово додайте молоко. Варіть, помішуючи, до отримання густого однорідного соусу. Додайте мускатний горіх, посоліть і поперчіть. Остудіть соус. Додайте 120 грамів сиру і добре перемішайте.
  6. Збірка мусаки: форму для запікання розміром 22 х 32 х 5 см змастіть вершковим маслом. По черзі шарами викладайте по половині баклажанів і фаршу, поки все не укладете. Полийте мусаку соусом бешамель і посипте сиром, що залишився.
  7. Поставте в духовку і запікайте 40 хвилин. Потім дістаньте форму і перекладіть на решітку. Остудіть протягом 20 хвилин. Наріжте мусаку на квадрати по 7 см і подавайте теплою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з м’ясом і кале “Страта”

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 4,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close