ГарніриДругі стравиСтрави з овочів

Морква, запечена в духовці з волоськими горіхами і прянощами

Цікаво запекти в духовці невеликі скибочки соковитої моркви зі шматочками волоських горіхів — це дуже смачно! Попереднє маринування моркви з ароматними травами надає готовій страві глибокий і насичений смак! В кінці приготування додаємо ще трохи розкришеного адигейського сиру, перемішуємо — апетитний гарячий гарнір готовий!

Інгредієнти:

  • Морква 320 грамів (2 штуки)
  • Сир адигейський 80-90 грамів
  • Горіхи волоські 35 грамів
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Перець чорний мелений на кінчику ножа
  • Олія рослинна 1 чайна ложка

Для маринаду:

  • Оцет білий винний 2 чайні ложки
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Чебрець сушений 1 чайна ложка
  • Кумин (зіра) 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Моркву промийте й очистьте. Наріжте очищену моркву кубиками середнього розміру (приблизно 1,5х1,5 см).
  2. Додайте до моркви чебрець і кумин.
  3. В окремій місткості з’єднайте білий винний оцет і рослинну олію. Влийте суміш олії й оцту в миску з нарізаною морквою і травами. Перемішайте і відставте в сторону на 20-25 хвилин.
  4. Незадовго до закінчення часу маринування включіть її для розігрівання до 190 градусів.
  5. Волоські горіхи залийте холодною водою. (Попереднє замочування повинно зробити горіхи м’якше і ніжніше.)
  6. Форму для випічки змастіть 1 чайною ложкою рослинної олії. Викладіть підготовлену моркву в форму і розрівняйте.
  7. Поставте форму в розігріту до 190 градусів духовку і запікайте протягом 20 хвилин.
  8. Злийте воду з волоських горіхів.
  9. Порубати горіхи невеликими шматочками.
  10. Дістаньте форму з духовки й рівномірно посипте запечену моркву рубаними горіхами, сіллю і чорним меленим перцем, перемішайте, розрівняйте. Поверніть в духовку ще на 10 хвилин.
  11. Потім розкришіть руками адигейський сир, викладіть його поверх моркви.
  12. Перемішайте м’яку ароматну моркву з сиром.
  13. Подавати таку морква бажано відразу ж після приготування. За бажанням доповніть готову страву подрібненою свіжою зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Тушкована картопля в томатно-сметанному соусі з овочами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close