Морква, запечена в духовці з волоськими горіхами і прянощами

Цікаво запекти в духовці невеликі скибочки соковитої моркви зі шматочками волоських горіхів — це дуже смачно! Попереднє маринування моркви з ароматними травами надає готовій страві глибокий і насичений смак! В кінці приготування додаємо ще трохи розкришеного адигейського сиру, перемішуємо — апетитний гарячий гарнір готовий!
Інгредієнти:
- Морква 320 грамів (2 штуки)
- Сир адигейський 80-90 грамів
- Горіхи волоські 35 грамів
- Сіль 0,5 чайної ложки
- Перець чорний мелений на кінчику ножа
- Олія рослинна 1 чайна ложка
Для маринаду:
- Оцет білий винний 2 чайні ложки
- Олія рослинна 2 столові ложки
- Чебрець сушений 1 чайна ложка
- Кумин (зіра) 1 чайна ложка
Приготування:
- Моркву промийте й очистьте. Наріжте очищену моркву кубиками середнього розміру (приблизно 1,5х1,5 см).
- Додайте до моркви чебрець і кумин.
- В окремій місткості з’єднайте білий винний оцет і рослинну олію. Влийте суміш олії й оцту в миску з нарізаною морквою і травами. Перемішайте і відставте в сторону на 20-25 хвилин.
- Незадовго до закінчення часу маринування включіть її для розігрівання до 190 градусів.
- Волоські горіхи залийте холодною водою. (Попереднє замочування повинно зробити горіхи м’якше і ніжніше.)
- Форму для випічки змастіть 1 чайною ложкою рослинної олії. Викладіть підготовлену моркву в форму і розрівняйте.
- Поставте форму в розігріту до 190 градусів духовку і запікайте протягом 20 хвилин.
- Злийте воду з волоських горіхів.
- Порубати горіхи невеликими шматочками.
- Дістаньте форму з духовки й рівномірно посипте запечену моркву рубаними горіхами, сіллю і чорним меленим перцем, перемішайте, розрівняйте. Поверніть в духовку ще на 10 хвилин.
- Потім розкришіть руками адигейський сир, викладіть його поверх моркви.
- Перемішайте м’яку ароматну моркву з сиром.
- Подавати таку морква бажано відразу ж після приготування. За бажанням доповніть готову страву подрібненою свіжою зеленню.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Тушкована картопля в томатно-сметанному соусі з овочами