Мойва в духовці без олії

Пропоную приготувати смачну хрустку мойву без олії в духовці. Така риба готується швидко, виходить дуже смачною й ароматною.
Сухий кляр у вигляді пшеничного борошна, при запіканні дає дуже апетитну хрустку скоринку, а відсутність олії робить блюдо менш калорійним.
А головне, що демократична за ціною мойва, за смаком не поступається більш дорогим сортам риби.
Інгредієнти:
- Мойва 0.5 кілограма
- Борошно пшеничне 3 столові ложки
- Приправа для риби 2 чайні ложки
- Рослинна олія 2 столові ложки
- Сіль 2 щіпки
- Зелень кропу 0.3 пучка
Приготування:
- Рибу добре промити під проточною водою і розкласти на паперовому рушнику, щоб вбралася зайва волога.
- При бажанні рибу можна почистити. Чесно зізнаюся, я ніколи мойву не чищу.
- Суху рибку перекладаємо на робочу поверхню, солимо і присипаємо спеціями з двох сторін.
- Далі кожну рибку обвалюють в борошні.
- Деко застилаєте пекарським папером і злегка змащуємо її олією. Викладаємо рибу на деко.
- Відправляємо деко в гарячу духовку на 20 хвилин. Запікаємо рибу при температурі 200 °C.
Мойва в духовці готова!
Перекладаємо рибку на блюдо, прикрашаємо рубаною зеленню кропу. Подаємо з улюбленим гарніром.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Простий рибний пиріг