Макаронна запіканка з баклажанів

Макарони – моя слабкість! А якщо ще запечені з баклажаном… Ах! Дуже смачно, ситно й ароматно! Заходьте, пригощаю!
Інгредієнти:
- Макаронні вироби 250 грамів
- Баклажан 1 штука
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Морква 1 штука
- Часник 1 зубчик
- Фарш м’ясний 500 грамів
- Томати у власному соку 400 грамів
- Орегано 1 чайна ложка
- Йогурт (білий) 250 грамів
- Яйце куряче 1 штука
- Петрушка (корінь) 1 штука
Приготування:
- Відварити макаронні вироби до напівготовності! Додати столову ложку соняшникової олії. Перемішати.
Баклажан нарізати на тонкі кружальця. Посолити. Залишити, щоб злегка пустили сік. - Спітнілі кружечки баклажана обсушити паперовою серветкою й обсмажити на олії. Моркву, корінь петрушки, часник і цибулю дрібно нарізати. Обсмажити на соняшниковій олії.
- Додати м’ясний фарш. Обсмажити, допомагаючи собі виделкою. Додати томати, сіль, перець і орегано. Перемішати й тушкувати 10 хвилин. Зняти з вогню. Додати макаронні вироби й перемішати.
- У форму для запікання викладаємо половину макаронно-м’ясної суміші.
- Викладаємо шар баклажанів.
- Викладаємо макаронно-м’ясну суміш, що залишилась.
- Викладаємо кружечки баклажана, що залишилися.
- В окремій мисці збити йогурт і яйце. Залити запіканку.
- Готувати запіканку в розігрітій духовці при 180 градусах 40 хвилин.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з рисом і куркою