Мак енд Чіз – макарони з сиром

В американській кухні Мак енд Чіз або макарони з сиром (англ. Macaroni and Cheese або Mac and Cheese) являють собою не просто макарони, посипані сиром, а справжнісіньку запіканку в сирному соусі. З макаронних виробів традиційно вибирають ріжки, а для сирного соусу – сир чедер. Якщо у вас з учорашнього дня залишилися відварені макарони, сміливо можете використовувати їх, давши їм нове життя в новому блюді.
Час: 1 година 10 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4 – 6
Інгредієнти:
- Вершкового масла 1 столова ложка
- Макаронів ріжків 2 стакани
- Тертого зрілого сиру чедер 250 грамів
- Молока 2 стакани
- 2 великих яйця, злегка збитих
Приготування:
- Розігрійте духовку до 175 ° С. Вершковим маслом змастіть форму для випічки розміром 22х32 сантиметра.
- У великій каструлі закип’ятіть підсолену воду. Насипте макарони й варіть до м’якості (трохи довше, ніж аль-денте) приблизно 12 хвилин. Потім відкиньте на друшляк.
- У великій мисці змішайте варені макарони, сир, молоко і яйця. Посоліть і поперчіть за смаком.
- Перекладіть все в підготовлену форму для випічки. Запікайте до золотистої скоринки протягом 30 хвилин. Поставте форму на решітку, щоб макарони трохи охололи перед подачею.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Паста на жовтках від Джеймса Олівера