М’ясо, запечене з овочами, в духовці

Коли чоловік на кухні, там відбуваються всяка смакота! Ось сьогодні, наприклад, сталося м’ясо, запечене з овочами, в духовці.
Інгредієнти:
- Свинина (лопатка) 1 кілограм
- Картопля 6 штук
- Перець болгарський 3 штуки
- Цибуля ріпчаста 3 штуки
- Помідори 5 штук
- Морква 1 штука
- Часник 3 зубчики
- Олія соняшникова 4 столові ложки
- Приправа для м’яса на смак
- Перець чорний мелений на смак
- Перець червоний гострий мелений на смак
- Сіль на смак
- Сметана 50 грамів
- Зелень свіжа на смак
Приготування:
- М’ясо вимити, обсушити паперовими рушниками.
- Два зубчики часнику очистити й подрібнити. З’єднати часник з 2 столовими ложками соняшникової олії, додати приправу для м’яса, червоний і чорний мелений перець і сіль. Перемішати.
- Сумішшю, що вийшла натерти м’ясо.
- Миску з м’ясом затягнути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на ніч.
- Всі овочі, крім помідорів (солодкий перець, картоплю, моркву і цибулю) очистити й крупно нарізати. Посолити, всипати червоний і чорний мелений перець, влити олію, що залишилась. Зубчик часнику, що залишився очистити, подрібнити й теж додати до нарізаних овочів.
- Перемішати. Залишити на дві години.
- Включити духовку для розігрівання до 200 °C.
- У глибоке деко викласти шматок м’яса, навколо розкласти суміш овочів (перець, картоплю, моркву і цибулю).
- Помідори крупно нарізати й розкласти поверх овочів.
- Деко з м’ясом і овочами щільно закрити фольгою, поставити в духовку, нагріту до 200 °C, на 1 годину.
- Потім фольгу зняти, овочі й м’ясо змастити сметаною, запікати ще 1 годину.
- Готову страву посипати нарізаною зеленню.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Свинячі реберця в духовці під яблучно-медовою глазур’ю