Другі стравиСтрави з м'яса

М’ясо, запечене з овочами, в духовці

Коли чоловік на кухні, там відбуваються всяка смакота! Ось сьогодні, наприклад, сталося м’ясо, запечене з овочами, в духовці.

Інгредієнти:

  • Свинина (лопатка) 1 кілограм
  • Картопля 6 штук
  • Перець болгарський 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста 3 штуки
  • Помідори 5 штук
  • Морква 1 штука
  • Часник 3 зубчики
  • Олія соняшникова 4 столові ложки
  • Приправа для м’яса на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Перець червоний гострий мелений на смак
  • Сіль на смак
  • Сметана 50 грамів
  • Зелень свіжа на смак

Приготування:

  1. М’ясо вимити, обсушити паперовими рушниками.
  2. Два зубчики часнику очистити й подрібнити. З’єднати часник з 2 столовими ложками соняшникової олії, додати приправу для м’яса, червоний і чорний мелений перець і сіль. Перемішати.
  3. Сумішшю, що вийшла натерти м’ясо.
  4. Миску з м’ясом затягнути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на ніч.
  5. Всі овочі, крім помідорів (солодкий перець, картоплю, моркву і цибулю) очистити й крупно нарізати. Посолити, всипати червоний і чорний мелений перець, влити олію, що залишилась. Зубчик часнику, що залишився очистити, подрібнити й теж додати до нарізаних овочів.
  6. Перемішати. Залишити на дві години.
  7. Включити духовку для розігрівання до 200 °C.
  8. У глибоке деко викласти шматок м’яса, навколо розкласти суміш овочів (перець, картоплю, моркву і цибулю).
  9. Помідори крупно нарізати й розкласти поверх овочів.
  10. Деко з м’ясом і овочами щільно закрити фольгою, поставити в духовку, нагріту до 200 °C, на 1 годину.
  11. Потім фольгу зняти, овочі й м’ясо змастити сметаною, запікати ще 1 годину.
  12. Готову страву посипати нарізаною зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Свинячі реберця в духовці під яблучно-медовою глазур’ю

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close