Листковий омлет з шинкою, помідорами й сиром

Листковий омлет з шинкою, помідорами й сиром — ефектне блюдо з простих продуктів, яке можна приготувати за 15 хвилин. Багатошаровий, пишний, з апетитною начинкою з шинки, соковитих скибочок помідорів і тягучого розплавленого сиру. Цей омлет захоплює не тільки своїм смаком, а й вражаючим зовнішнім виглядом. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Яйця 6-7 штук
- Шинка 125 грамів (6 скибочок)
- Сир твердий 80 грамів (6 скибочок)
- Помідор 120 грамів (9 шматочків)
- Сіль 2 щіпки
- Перець чорний мелений 2 щіпки
- Олія рослинна (для смаження) 1 чайна ложка
- Листя салату (за бажанням) 2 штуки
Приготування:
- Відокремте яєчні білки від жовтків і помістіть у дві різні місткості. Додайте в кожну місткість по дрібці солі й чорного перцю і злегка збийте виделкою, щоб сіль розчинилася і маса стала однорідною.
- Наріжте помідор півкругами товщиною приблизно 0,5 см, шинку — кружечками, сир — тонкими пластинками. Знадобиться по 6 скибочок шинки й сиру і 9 шматочків помідора.
- Розігрійте сковороду на середньому вогні й змастіть тонким шаром рослинної олії. Вилийте на сковороду невелику порцію яєчних білків і розподіліть по дну, щоб вийшов тонкий млинець. Обсмажте білок 20-30 секунд, поки він не схопиться.
- Потім викладіть на праву половину білкового млинчика шинку.
- Складіть млинець навпіл, зліва направо, накривши шинку.
- На вільне місце, що утворилося вилийте трохи яєчного жовтка і розподіліть тонким шаром. Коли жовток трохи схопиться, додайте 3 шматочки помідора.
- Знову складіть омлет навпіл, тепер уже справа наліво, накривши помідори.
- На простір, що утворився налийте порцію білка, викладіть 2 скибочки сиру.
- Накрийте сир лівою половинкою омлету.
- Влийте в сковороду наступну порцію яєчних жовтків, викладіть 2 скибочки сиру і знову складіть омлет справа наліво, накривши сир.
- Повторіть всі верстви ще раз по черзі: білок + шинка, жовток + помідори, білок + сир, жовток + сир.
- Влийте в сковороду останню порцію білків, викладіть шинку і помідори.
- Складіть омлет навпіл, накривши шинку і помідори. Потомити омлет на сковороді ще 30-40 секунд, щоб останній шар начинки прогрівся.
- Листковий омлет з шинкою, помідорами й сиром готовий. Перекладіть омлет на тарілку, за бажанням доповніть листям салату і подавайте до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Омлет у лаваші з фаршем, сиром і ковбасою