Лосось теріякі з капустою Бок-Чой

Лосось, приготований в особливому маринаді з японського соусу теріякі й імбиру, буде вам до смаку і міцно влаштується в домашній кулінарній книзі.
Ця страва може врятувати ситуацію за відсутності часу. Воно виглядає святково, тому може бути використано не тільки в якості щоденного основного блюда, але і на святковому столі.
Інгредієнти:
- Лосось 750 грамів
- Соус Теріякі 125 мілілітрів
- Соєвий соус 3 столові ложки
- Мірін 1 столова ложка
- Свіжий імбир 1 столова ложка
- Часник 3 зубчики
- Капуста Бок-Чой 4 штуки
- Цибуля пару пір’їнок
- Насіння кунжуту для прикраси
Приготування:
- У невеликій мисці змішати соус Теріякі, соєвий соус, мірін і натертий на тертці свіжий імбир. Подрібнити часник і висипати в миску з іншими інгредієнтами. Ретельно перемішати вміст миски до однорідного стану.
- Взяти рибу і добре промити її під водою. Філе лосося помістити в миску з маринадом, накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник. Дати рибі просочитися маринадом протягом 30 хвилин.
- Після того як лосось просочиться, вийняти його з маринаду і розкласти на деко для запікання.
- Китайську капусту Бок-Чой розрізати навпіл. Розкласти на деко навколо риби та скропити її маринадом.
- Розігріти духовку до 180 ˚ С і відправити в неї деко з рибою і капустою. Запікати страву протягом 20 хвилин.
- Поки блюдо запікатиметься в духовці, маринад, що залишився помістити в маленьку каструлю і поставити на вогонь. Довести масу до кипіння і відставити убік.
- Витягнути з духовки деко і звільнити його від капусти Бок-Чой. Розкласти її в презентаційній тарілці.
- Переставити духовку на режим гриль і залишити лосось випікатися ще на пару хвилин. Як тільки риба придбає карамелізовану кірочку, витягнути її з духовки й викласти на тарілку, де вже розкладена капуста.
- Зверху блюдо знову скропити маринадом і посипати дрібно посіченою ріпчастою цибулею і насінням кунжуту.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Швидкий пиріг з рибних консервів