З капусти кале, яку ще називають кучерявою капустою, можна приготувати чудовий соус песто, додавши до неї кедрові горіхи й солоний сир Пекоріно Романо. З таким соусом відмінно поєднується класична італійська паста лінгвіні. Автор рецепта - Рейчел Рей (Rachael Ray) - телеведуча, знаменитий шеф-кухар, бізнес-вумен, кулінарний письменник Час: 30 хвилин Складність: легко Порцій: 4 Інгредієнти: Приблизно 1/3 стакана смажених кедрових горіхів Часнику 2-3 зубчики, подрібнених Цедра і сік 1 лимона Кучерявої капусти (кале) без стебел 1 пучок Свіжозмелений мускатний горіх Оливкової олії 1/3 - 1/2 стакана Сиру Пекоріно Романо 1/2 стакана плюс ще для посипання Локшини лінгвіні 450 грамів Приготування: Закип'ятіть воду у великій каструлі, щоб відварити лінгвіні. Помістіть кедрові горіхи, часник, цедру і сік лимона в кухонний комбайн і подрібніть короткими інтервалами. Додайте капусту кале в кілька етапів і подрібнюйте інтервалами. Додайте сіль, перець і кілька пучків мускатного горіха. Вливайте оливкову олію до утворення густого соусу. Перекладіть соус песто в миску і вмішайте сир Пекоріно Романо. У підсоленій воді зваріть пасту "аль денте". Додайте в песто 1 стакан води, яка містить крохмаль, в якій варилася паста, перед тим як її злити. Перемішуйте лінгвіні з соусом песто протягом 1-2 хвилин, розподіляючи соус рівномірно. Доведіть до смаку і посипте додатковою кількістю сиру перед подачею. Смачного! Подивіться як смачно приготувати салат Нісуаз з анчоусами й тунцем