Лінгвіні з креветками

Лінгвіні з креветками докладний рецепт приготування.
Інгредієнти:
- Пасти лінгвіні 350 грамів
- Великих креветок 500 грамів, зняти панцир і видалити жилку
- Рослинна олія
- Солі 1 столова ложка плюс 1,5 чайної ложки
- Несолоного вершкового масла 3 столові ложки
- Оливкової олії 2,5 столові ложки
- Подрібненого часнику 1,5 столової ложки (4 зубчики)
- Свіжомолотого чорного перцю 1/4 чайної ложки
- Нарізаної петрушки 1/3 стакана
- Цедра 1/2 лимона
- Свіжовичавленого лимонного соку (2 лимонів) 1/4 стакана
- Лимон 1 штука, тонко нарізати кільцями
- Пластівців червоного перцю 1/8 чайної ложки
Приготування:
- У великій каструлі закип’ятіть воду, підсолену 1 ст. л. солі, зробіть на поверхні одне коло з оливкової олії. Відваріть пасту протягом 7-10 хвилин або відповідно до інструкції на упакуванні. Злийте воду.
- В цей час в сковороді з важким дном розтопіть вершкове масло й оливкову олію при середній температурі. Додайте часник, і смажте протягом 1 хвилини. Дивіться не пережарте! Додайте креветки, посоліть 1,5 ч. л. солі, і готуйте, часто помішуючи, поки креветки не стануть рожевими, близько 5 хв, приправте перцем.
- Зніміть з вогню, додайте петрушку, лимонну цедру, лимонний сік, скибочки лимона і пластівці червоного перцю. Енергійно підкиньте креветки на сковороді. Додайте креветки в каструлю з макаронами, і гарненько струсіть. Подавайте.
До страви підійде біле вино сорту Піно-Грі.
Смачного!