ІталійськаГотуємо пастуДругі стравиКухні світу

Лінгвіні з креветками

Лінгвіні з креветками докладний рецепт приготування.

Інгредієнти:

  • Пасти лінгвіні 350 грамів
  • Великих креветок 500 грамів, зняти панцир і видалити жилку
  • Рослинна олія
  • Солі 1 столова ложка плюс 1,5 чайної ложки
  • Несолоного вершкового масла 3 столові ложки
  • Оливкової олії 2,5 столові ложки
  • Подрібненого часнику 1,5 столової ложки (4 зубчики)
  • Свіжомолотого чорного перцю 1/4 чайної ложки
  • Нарізаної петрушки 1/3 стакана
  • Цедра 1/2 лимона
  • Свіжовичавленого лимонного соку (2 лимонів) 1/4 стакана
  • Лимон 1 штука, тонко нарізати кільцями
  • Пластівців червоного перцю 1/8 чайної ложки

Приготування:

  1. У великій каструлі закип’ятіть воду, підсолену 1 ст. л. солі, зробіть на поверхні одне коло з оливкової олії. Відваріть пасту протягом 7-10 хвилин або відповідно до інструкції на упакуванні. Злийте воду.
  2. В цей час в сковороді з важким дном розтопіть вершкове масло й оливкову олію при середній температурі. Додайте часник, і смажте протягом 1 хвилини. Дивіться не пережарте! Додайте креветки, посоліть 1,5 ч. л. солі, і готуйте, часто помішуючи, поки креветки не стануть рожевими, близько 5 хв, приправте перцем.
  3. Зніміть з вогню, додайте петрушку, лимонну цедру, лимонний сік, скибочки лимона і пластівці червоного перцю. Енергійно підкиньте креветки на сковороді. Додайте креветки в каструлю з макаронами, і гарненько струсіть. Подавайте.

До страви підійде біле вино сорту Піно-Грі.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close