ІталійськаГотуємо пастуДругі стравиКухні світу

Лазанья з яловичим фаршем

Лазанья – одна з найпопулярніших італійських страв у всьому світі. Хоч її коріння і йдуть з часів стародавнього Риму, у своєму сучасному вигляді лазанья стала відома з XIV століття. Страва являє собою запечене декількома шарами тісто, м’ясний фарш, соус і сир. Ароматна і смачна лазанья з яловичим фаршем готується досить просто і швидко і може стати як частуванням на свято, так і повсякденним блюдом.

Автор рецепта – Sandra Lee – телевізійний кухар, телеведуча, кулінарний письменник

Час: 1 година 15 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 1 упаковка лазаньї
  • Пісного яловичого фаршу 700 грамів
  • 1 середня цибулина, дрібно нарізана
  • Подрібненого часнику 1 чайна ложка
  • Сушеного орегано 1 столова ложка
  • Консервованого томатного соусу 2 банки (по 420 грамів)
  • Яблучного оцту 2 столові ложки
  • Зернового сиру з дрібним зерном 2 стакани
  • Тертого сиру моцарела 2 стакани

Приготування:

  1. У великій каструлі закип’ятіть воду і підсолити. Зваріть листи лазаньї відповідно до інструкції на пакуванні. Воду злийте, лазанью розкладіть в форму для запікання.
  2. Тим часом у великій сковороді на помірно сильному вогні підсмажте фарш, додавши в нього нарізану цибулю, часник і орегано. Коли м’ясо придбає коричневий відтінок, злийте жир і додайте томатний соус і оцет. Тушкуйте протягом 20 хвилин.
  3. Розігрійте духовку до 175 ° С. Форму для запікання змастіть маслом. На дні форми в 1 шар розкладіть листи лазаньї. Зверху викладіть шар сиру, потім шар м’ясного соусу, посипте моцарелою і повторіть шари, щоб всіх їх вийшло три.
  4. Завершіть шаром сиру і запікайте протягом 30 хвилин, поки сир не буде пузиритися. Дістаньте форму з духовки, дайте їй постояти 5 хвилин, наріжте лазанью і подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Лінгвіні з песто з капусти кале

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close