Лазанья (класична)

Лазанья – одне з основних страв італійської кухні, поширена по всьому світу. Представляє вона з себе багатошарову запіканку з тонких пластів тіста, між якими тонка начинка з соусом бешамель. Ходять чутки, що придумали це блюдо жителі провінції Емілія-Романья.
Інгредієнти:
- Листи для лазаньї 250 грамів
- Фарш м’ясний 250 грамів
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Морква 1 штука
- Соус томатний 60 грамів
- Паста томатна 60 грамів
- Масло вершкове 90 грамів
- Борошно 60 грамів
- Молоко 800 грамів
- Сир пармезан 120 грамів
- Мускатний горіх 1 чайна ложка
- Сіль 2 чайні ложки
- Перець 1 чайна ложка
Приготування:
- Почнемо, мабуть, з соусу бешамель. У глибокій сковороді потрібно розтопити 60 грамів вершкового масла, додати борошно і влити гаряче молоко, при цьому інтенсивно помішуючи наш соус, далі приправляймо сіллю, мускатним горіхом, чекаємо кипіння, вимикаємо.
- Дрібно нарізаємо цибулю, моркву натираємо на тертці.
- Готуємо соус болоньєзе. Необхідно в глибокій сковороді обсмажити цибулю з вершковим маслом до напівготовності, потім додати моркву і смажити 5 хвилин.
- Додаємо фарш, посипаємо перцем і сіллю, ретельно перемішуємо. Смажимо на слабкому вогні протягом 10 хвилин.
- Далі додаємо томатний соус і томатну пасту. Перемішуємо, готуємо 10 хвилин.
- На дно заздалегідь приготовленої форми викладаємо частину соусу бешамель. На нього кладемо лист лазаньї, потім соус болоньєзе. Заливаємо соусом бешамель і посипаємо тертим пармезаном.
- Повторюємо дії 6 кроку до тих пір, поки не будуть використані всі інгредієнти.
- Верхній шар листа лазаньї поливаємо соусом бешамель, посипаємо пармезаном. Запікаємо нашу лазанью ~ 40 хвилин при температурі 180-190 градусів, поки не буде видно золотава скоринка.
- Після запікання виймаємо з духовки, даємо охолонути 10 хвилин, нарізаємо на порції й готово! Залишається лише трохи прикрасити готову страву. От і все.
Смачного!