ІталійськаГотуємо пастуДругі стравиКухні світу

Лазанья (класична)

Лазанья – одне з основних страв італійської кухні, поширена по всьому світу. Представляє вона з себе багатошарову запіканку з тонких пластів тіста, між якими тонка начинка з соусом бешамель. Ходять чутки, що придумали це блюдо жителі провінції Емілія-Романья.

Інгредієнти:

  • Листи для лазаньї 250 грамів
  • Фарш м’ясний 250 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Соус томатний 60 грамів
  • Паста томатна 60 грамів
  • Масло вершкове 90 грамів
  • Борошно 60 грамів
  • Молоко 800 грамів
  • Сир пармезан 120 грамів
  • Мускатний горіх 1 чайна ложка
  • Сіль 2 чайні ложки
  • Перець 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Почнемо, мабуть, з соусу бешамель. У глибокій сковороді потрібно розтопити 60 грамів вершкового масла, додати борошно і влити гаряче молоко, при цьому інтенсивно помішуючи наш соус, далі приправляймо сіллю, мускатним горіхом, чекаємо кипіння, вимикаємо.
  2. Дрібно нарізаємо цибулю, моркву натираємо на тертці.
  3. Готуємо соус болоньєзе. Необхідно в глибокій сковороді обсмажити цибулю з вершковим маслом до напівготовності, потім додати моркву і смажити 5 хвилин.
  4. Додаємо фарш, посипаємо перцем і сіллю, ретельно перемішуємо. Смажимо на слабкому вогні протягом 10 хвилин.
  5. Далі додаємо томатний соус і томатну пасту. Перемішуємо, готуємо 10 хвилин.
  6. На дно заздалегідь приготовленої форми викладаємо частину соусу бешамель. На нього кладемо лист лазаньї, потім соус болоньєзе. Заливаємо соусом бешамель і посипаємо тертим пармезаном.
  7. Повторюємо дії 6 кроку до тих пір, поки не будуть використані всі інгредієнти.
  8. Верхній шар листа лазаньї поливаємо соусом бешамель, посипаємо пармезаном. Запікаємо нашу лазанью ~ 40 хвилин при температурі 180-190 градусів, поки не буде видно золотава скоринка.
  9. Після запікання виймаємо з духовки, даємо охолонути 10 хвилин, нарізаємо на порції й готово! Залишається лише трохи прикрасити готову страву. От і все.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close