ІталійськаГотуємо пастуДругі стравиКухні світу

Лазанья

Інгредієнти:

Лазанья:

  • Пасти лазанья 1 коробка (450 грамів)
  • Сіль
  • Сиру рікотти 4 стакани
  • Тертого сиру пекоріно 2 столові ложки
  • Тертого сиру пармезан 1/2 стакана
  • Тертого сиру моцарелла 350 грамів (близько 3 стакани)
  • Великі яйця 2 штуки
  • Свіжого чебрецю 5 гілочок, подрібнити

Томатний соус:

  • Протертих консервованих томатів 800 грамів
  • Нарізаної кубиками панчети 1/2 стакана (близько 60 грамів)
  • Оливкової олії 2 столові ложки
  • Велика ріпчаста цибуля 1 штука, нарізати кубиками
  • Сіль
  • Часнику 2 зубчики, розім’яти лезом ножа і нарізати
  • Щіпка червоного перцю пластівцями

Приготування:

  1. Зробіть соус: у великій сковороді обсмажте панчету на оливковій олії при середній температурі до золотистого кольору, 4 – 5 хв, посоліть. Додайте цибулю і смажте до м’якості й прозорості, часто помішуючи, 6 – 7 хв. Додайте часник і червоний перець пластівцями й готуйте ще 2-3 хвилини, помішуючи.
  2. Пропустіть помідори через механічний млин (або зробіть пюре в кухонному комбайні) і додайте в сковорідку. Влийте близько 2,5 ст. води й добре посоліть. Готуйте соус 2-3 години, періодично помішуючи. Спробуйте і, якщо треба, відрегулюйте приправу.
  3. Розігрійте духовку до 190 ° С.
  4. Зробіть лазанью: відваріть листи лазаньї у великій каструлі з підсоленою киплячою водою, протягом 10 хв до готовності аль денте.
  5. Налийте в миску солону воду з льодом. І опустіть в неї пасту для запобігання приготування. Злийте воду, і покладіть листи на лляний рушник для вбирання. У миску покладіть всю рікотту і пекоріно, половину пармезану і моцарелли, змішайте сири з яйцями, чебрецем, і посоліть 2 ч. л солі.
  6. На дно форми розміром 22 на 32 см влийте ополоник томатного соусу. Викладіть листи лазаньї, і на кожен викладіть по столовій ложці сиру, пройдіться тричі. Зверху накрийте ще листами лазаньї, і полийте томатним соусом. Верхівку лазаньї посипте сирним міксом.
  7. Запікайте, поки лазіння не покриється скоринкою, близько 1 години. Залиште на 10 хв під фольгою, потім подавайте з соусом болоньєзе.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close