Другі стравиКотлети

Київські котлети з перчиком по-мексиканськи

Ви любите котлети по-київськи? Тоді пропоную приготувати чудовий, злегка пікантний варіант київських котлет на мексиканський манер. Гострий ароматний перчик чилі й ніжний тягучий сир додадуть вогню ніжному курячому філе! Задамо всім перцю!

Для панірування таких пекучих котлет добре використовувати несолодкі кукурудзяні пластівці – буде дуже хрустке і смачно! Якщо ж Ви не знайшли такі пластівці, використовуйте кукурудзяну муку.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 4 штуки
  • Перець чилі, зелений 2 штуки (великі)
  • Бринза 4 чайних ложки (м’яка сербська або сирний сир)
  • Сир напівтвердий 4 скибочки
  • Масло вершкове 3 столові ложки (розтоплене)
  • Яйця 2 штуки
  • Борошно пшеничне в / сорт 1/2 склянки
  • Кукурудзяні пластівці 1 стакан (не солодкі)
  • Суміш прянощів 1 чайна ложка (мексиканська)
  • Кінза сушена 1 столова ложка
  • Олія за смаком (для фритюру)

Приготування:

  1. Перці чилі очистіть від перегородок і насіння, не розрізаючи, і нафаршируйте м’якою сербською бринзою. Розріжте перчики навпіл і загорніть кожен шматочок в тонку скибочку сиру.
  2. Куряче філе добре відбийте, посоліть і поперчіть. На кожну відбивну викладіть по 1 перчику і скрутіть, формуючи овальні котлетки.
  3. Приготуйте панірувальну лінію. В одній мисці з’єднайте борошно, сіль і перець. У другу миску розбийте яйця, додайте сіль, суміш мексиканських прянощів і розтоплене вершкове масло. У третій мисці змішайте подрібнені кукурудзяні пластівці, сушену зелень кінзи або петрушки.
  4. Обваляйте котлети в борошні, потім занурте в яйце і запаніруйте в кукурудзяних пластівцях.
  5. Панірування в пластівцях можна зробити подвійне. Приберіть котлети на 10 хвилин в холодильник, щоб панірування краще схопилася.
  6. Смажте котлети в гарячому фритюрі до рум’яної скоринки. Обсмажені котлети виймайте на серветку для видалення надлишків олії.
  7. Перекладіть котлети в форму для запікання і продовжуйте готувати в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин, поки куряче філе не стане наскрізь білим і сік при проколі не буде прозорим.
  8. Подавайте котлети гарячими з легким овочевим гарніром. Наприклад, з консервованою кукурудзою, помідорами й маринованим перцем халапеньо.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Рибні котлети

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close