Другі стравиКотлети

Курячі відбивні, смажені в морквяному клярі

Оригінальні “котлетки”, начинка в яких складається з цільного курячого філе, а оболонка – з тертої моркви, борошна та яєць. Нескладний рецепт, який вимагає вашої уваги заради соковитих, ситних і вкрай апетитних відбивних в морквяному клярі.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 600 грамів
  • Морква 500 грамів
  • Яйця 3-5 штук
  • Борошно 5-7 столових ложок + для панірування
  • Часник 2-3 зубчики
  • Каррі мелений на смак
  • Паприка солодка мелена на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Сіль на смак
  • Олія рослинна (для смаження) 50 мілілітрів

Приготування:

  1. Філе птиці вимийте і висушіть. Розділіть на рівні шматки, приблизно 8 штук з однієї грудки. Відбийте шматочки філе, приправте прянощами й посоліть.
  2. Тонкою стружкою натріть очищену моркву і відіжміть сік. (Якщо у вас є кухонний комбайн з функцією нарізки овочів тонкою стружкою, то зручно скористатися технікою.)
  3. Додайте до моркви часник, пропущений через прес, сіль, мелений перець, яйця і борошно. Кількість яєць і борошна регулюйте під час процесу, маса з моркви повинна вийти щільною і добре ліпитися.
  4. Гарненько перемішайте морквяну масу.
  5. Заготівлі курячого філе обсипте додатково борошном для панірування під морквяним шаром.
  6. Зліпити котлетки з філе і морквяної маси: на руку викладіть ложку морквяної маси, на неї помістіть відбивну, закрийте ще однією ложкою моркви й обома руками сформуйте котлетку, повністю сховавши куряче філе всередині.
  7. У сковороді розігрійте олію. Викладіть відбивні й смажте під кришкою на невеликому вогні приблизно по 7-10 хвилин з кожного боку.
  8. Курячі відбивні, смажені в морквяному клярі, подавайте теплими зі сметаною або майонезом і свіжою зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Котлети з лисичок

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close