Курячі відбивні, смажені в морквяному клярі

Оригінальні “котлетки”, начинка в яких складається з цільного курячого філе, а оболонка – з тертої моркви, борошна та яєць. Нескладний рецепт, який вимагає вашої уваги заради соковитих, ситних і вкрай апетитних відбивних в морквяному клярі.
Інгредієнти:
- Куряче філе 600 грамів
- Морква 500 грамів
- Яйця 3-5 штук
- Борошно 5-7 столових ложок + для панірування
- Часник 2-3 зубчики
- Каррі мелений на смак
- Паприка солодка мелена на смак
- Перець чорний мелений на смак
- Сіль на смак
- Олія рослинна (для смаження) 50 мілілітрів
Приготування:
- Філе птиці вимийте і висушіть. Розділіть на рівні шматки, приблизно 8 штук з однієї грудки. Відбийте шматочки філе, приправте прянощами й посоліть.
- Тонкою стружкою натріть очищену моркву і відіжміть сік. (Якщо у вас є кухонний комбайн з функцією нарізки овочів тонкою стружкою, то зручно скористатися технікою.)
- Додайте до моркви часник, пропущений через прес, сіль, мелений перець, яйця і борошно. Кількість яєць і борошна регулюйте під час процесу, маса з моркви повинна вийти щільною і добре ліпитися.
- Гарненько перемішайте морквяну масу.
- Заготівлі курячого філе обсипте додатково борошном для панірування під морквяним шаром.
- Зліпити котлетки з філе і морквяної маси: на руку викладіть ложку морквяної маси, на неї помістіть відбивну, закрийте ще однією ложкою моркви й обома руками сформуйте котлетку, повністю сховавши куряче філе всередині.
- У сковороді розігрійте олію. Викладіть відбивні й смажте під кришкою на невеликому вогні приблизно по 7-10 хвилин з кожного боку.
- Курячі відбивні, смажені в морквяному клярі, подавайте теплими зі сметаною або майонезом і свіжою зеленню.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Котлети з лисичок