Другі стравиСтрави з птиці

Курячі стегенця, запечені в яблучно-цибульному маринаді

Курячі стегна, приготовані в духовці за цим рецептом, просто дивовижні! Вся справа в незвичайному маринаді, що складається з тертих яблук, цибулі, гірчиці, часнику і лимонного соку. Цікаво, правда? Спочатку стегенця маринуються в цьому яблучно-цибульному маринаді, а потім в ньому ж і запікаються. Куряче м’ясо виходить дуже соковитим і ароматним, а маринад перетворюється в соус-підливу до гарніру і курки. Таке блюдо чудово підійде для святкового столу!

Інгредієнти:

  • Курячі стегна 1 кг (6 штук)
  • Яблука 500 грамів (2 великих)
  • Цибуля ріпчаста 200 грамів (1 велика)
  • Часник 10 грамів (5-6 невеликих зубчиків)
  • Гірчиця столова (не сильно гостра) 1 столова ложка
  • Лимонний сік 2 столові ложки
  • Сіль 2 щіпки (або на смак)

Приготування:

  1. Курячі стегенця промити, обсушити паперовим рушником і перекладіть в глибоку миску.
  2. Цибулю очистьте і наріжте півкільцями.
  3. Посипте нарізану цибулю 1 щіпкою солі й злегка розімніть рукою, щоб цибуля пустила сік і пом’якшала.
  4. Яблука очистьте від шкірки.
  5. Натріть м’якуш яблук на дрібній тертці (в пюре).
  6. Часник очистьте і подрібніть.
  7. З лимона вичавіть 2 столові ложки соку.
  8. Додайте до курячих стегенець цибулю, яблучне пюре, часник і лимонний сік.
  9. Сюди ж додайте гірчицю і всипте ще 1 щіпку солі.
  10. Рукою ретельно перемішайте курячі стегна, щоб всі інгредієнти маринаду рівномірно розподілилися і курячі стегенця були їм покриті повністю.
  11. Закрийте миску харчовою плівкою і залиште стегенця маринуватися на 1 годину при кімнатній температурі (можна маринувати й довше, але в холодильнику).
  12. Увімкніть духовку для розігрівання до 180 градусів.
  13. Викладіть підготовлені стегенця в форму для запікання, залишаючи маринад в мисці.
  14. Тепер поверх курячого м’яса викладіть яблучно-цибулевий маринад.
  15. Накрийте форму фольгою і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
  16. Потім форму дістаньте з духовки, фольгу зніміть (обережно, пар гарячий!).
  17. Стегенця звільніть від яблучно-цибульного маринаду-соусу (ложкою відсуньте його в сторони або й зовсім приберіть на тарілку, якщо соусу занадто багато).
  18. Поверніть форму зі стегенцями в духовку. Збільште температуру нагрівання до 200 градусів і запікайте страву без фольги ще 20 хвилин, до рум’яності (орієнтуйтеся на особливості своєї духовки).
  19. Курячі стегенця в яблучно-цибульному маринаді готові.
  20. Подавайте стегенця до столу в гарячому вигляді, гарнір – на ваш розсуд.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Яловича печінка в сметані, з овочами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close