Курячі стегенця, запечені в яблучно-цибульному маринаді

Курячі стегна, приготовані в духовці за цим рецептом, просто дивовижні! Вся справа в незвичайному маринаді, що складається з тертих яблук, цибулі, гірчиці, часнику і лимонного соку. Цікаво, правда? Спочатку стегенця маринуються в цьому яблучно-цибульному маринаді, а потім в ньому ж і запікаються. Куряче м’ясо виходить дуже соковитим і ароматним, а маринад перетворюється в соус-підливу до гарніру і курки. Таке блюдо чудово підійде для святкового столу!
Інгредієнти:
- Курячі стегна 1 кг (6 штук)
- Яблука 500 грамів (2 великих)
- Цибуля ріпчаста 200 грамів (1 велика)
- Часник 10 грамів (5-6 невеликих зубчиків)
- Гірчиця столова (не сильно гостра) 1 столова ложка
- Лимонний сік 2 столові ложки
- Сіль 2 щіпки (або на смак)
Приготування:
- Курячі стегенця промити, обсушити паперовим рушником і перекладіть в глибоку миску.
- Цибулю очистьте і наріжте півкільцями.
- Посипте нарізану цибулю 1 щіпкою солі й злегка розімніть рукою, щоб цибуля пустила сік і пом’якшала.
- Яблука очистьте від шкірки.
- Натріть м’якуш яблук на дрібній тертці (в пюре).
- Часник очистьте і подрібніть.
- З лимона вичавіть 2 столові ложки соку.
- Додайте до курячих стегенець цибулю, яблучне пюре, часник і лимонний сік.
- Сюди ж додайте гірчицю і всипте ще 1 щіпку солі.
- Рукою ретельно перемішайте курячі стегна, щоб всі інгредієнти маринаду рівномірно розподілилися і курячі стегенця були їм покриті повністю.
- Закрийте миску харчовою плівкою і залиште стегенця маринуватися на 1 годину при кімнатній температурі (можна маринувати й довше, але в холодильнику).
- Увімкніть духовку для розігрівання до 180 градусів.
- Викладіть підготовлені стегенця в форму для запікання, залишаючи маринад в мисці.
- Тепер поверх курячого м’яса викладіть яблучно-цибулевий маринад.
- Накрийте форму фольгою і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
- Потім форму дістаньте з духовки, фольгу зніміть (обережно, пар гарячий!).
- Стегенця звільніть від яблучно-цибульного маринаду-соусу (ложкою відсуньте його в сторони або й зовсім приберіть на тарілку, якщо соусу занадто багато).
- Поверніть форму зі стегенцями в духовку. Збільште температуру нагрівання до 200 градусів і запікайте страву без фольги ще 20 хвилин, до рум’яності (орієнтуйтеся на особливості своєї духовки).
- Курячі стегенця в яблучно-цибульному маринаді готові.
- Подавайте стегенця до столу в гарячому вигляді, гарнір – на ваш розсуд.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Яловича печінка в сметані, з овочами