Курячі стегенця для романтичної вечері

Автор рецепта – Патрік і Джина Нілі (Patrick and Gina Neely)
Покроковий рецепт страви для романтичного вечора на День Закоханих.
Інгредієнти:
- Курячих стегон без шкіри 6 штук
- Оливкової олії 2 столові ложки
- Солі 1 чайна ложка
- Перцю 1/2 чайної ложки
- Середня цибуля 1 штука, нарізана
- Курячого бульйону 1 стакан
- Білого вина 1/2 стакана
- Томатного соусу з протертих помідорів 400 грамів
- Сушеного чебрецю 1 чайна ложка
- Сушеного розмарину 1/2 столової ложки
- Лимонного перцю 1 столова ложка
- Відварний рис для подачі
- Подрібненої свіжої петрушки 2 столові ложки
Приготування:
- Нагрійте олію на середньому вогні в сковороді діаметром 30 см.
- Промокніть курку паперовим рушником і приправте сіллю і перцем.
- Злегка зажарте курку з кожного боку близько 4 хвилин. Перекладіть на блюдо. Злийте зі сковороди жир, залишивши близько 1 ст. л. Смажте на сковороді цибулю до м’якості, приблизно 3 хвилини, потім влийте вино, і після того як доведете до кипіння, упарте вино в два рази, протягом 3 хвилин.
- Додайте помідори, чебрець, розмарин і лимонний перець. Додайте обсмажені курячі стегна, і тушкуйте на середньому вогні протягом 40 хв.
- Подавайте курку на подушечці з рису, з вершковим маслом, і томатною підливою, политою зверху. Посипте петрушкою. Зі стравою добре поєднується вино сорту Санджовезе.
Смачного!