Другі стравиСтрави з птиці

Курячі стегенця для романтичної вечері

Автор рецепта – Патрік і Джина Нілі (Patrick and Gina Neely)

Покроковий рецепт страви для романтичного вечора на День Закоханих.

Інгредієнти:

  • Курячих стегон без шкіри 6 штук
  • Оливкової олії 2 столові ложки
  • Солі 1 чайна ложка
  • Перцю 1/2 чайної ложки
  • Середня цибуля 1 штука, нарізана
  • Курячого бульйону 1 стакан
  • Білого вина 1/2 стакана
  • Томатного соусу з протертих помідорів 400 грамів
  • Сушеного чебрецю 1 чайна ложка
  • Сушеного розмарину 1/2 столової ложки
  • Лимонного перцю 1 столова ложка
  • Відварний рис для подачі
  • Подрібненої свіжої петрушки 2 столові ложки

Приготування:

  1. Нагрійте олію на середньому вогні в сковороді діаметром 30 см.
  2. Промокніть курку паперовим рушником і приправте сіллю і перцем.
  3. Злегка зажарте курку з кожного боку близько 4 хвилин. Перекладіть на блюдо. Злийте зі сковороди жир, залишивши близько 1 ст. л. Смажте на сковороді цибулю до м’якості, приблизно 3 хвилини, потім влийте вино, і після того як доведете до кипіння, упарте вино в два рази, протягом 3 хвилин.
  4. Додайте помідори, чебрець, розмарин і лимонний перець. Додайте обсмажені курячі стегна, і тушкуйте на середньому вогні протягом 40 хв.
  5. Подавайте курку на подушечці з рису, з вершковим маслом, і томатною підливою, политою зверху. Посипте петрушкою. Зі стравою добре поєднується вино сорту Санджовезе.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close