Курячі шлуночки в маринаді з ківі, тушковані з картоплею

Ситне і дуже смачне гаряче блюдо, виходить багато і бюджетно! Тому що замість м’яса сьогодні будемо використовувати курячі шлуночки. А як зробити, щоб вони були м’якими, розповім в цьому рецепті!
Інгредієнти:
- Шлуночки курячі 1 кілограм
- Ківі 1 штука
- Картопля 800 грамів
- Морква 1 штука
- Сік томатний 1,5 склянки (300 мілілітрів)
- Цибуля ріпчаста 2 штуки
- Часник 5 зубчиків
- Перець солодкий 1 штука
- Сіль 1 чайна ложка
- Паприка мелена 3 столові ложки
- Перець чорний мелений 0,5 чайної ложки
- Петрушка (зелень) 1 пучок
- Бульйон овочевий (або вода) 100 мілілітрів
Приготування:
- Курячі шлуночки попередньо добре промиваємо і чистимо.
- Ківі очищаємо, натираємо на дрібній тертці й додаємо до шлуночків.
- Перемішуємо і даємо постояти, промаринуватися хвилин 20.
- Розігріваємо глибоку сковороду з рослинною олією.
- Після чого відправляємо в розігріту олію курячі шлуночки й тушкуємо під кришкою на середньому вогні до м’якості, по часу — близько 30 хвилин (помішуючи).
- Картоплю нарізаємо довільними шматочками. Моркву і солодкий перець нарізаємо брусочками. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник — тонкими пластинками.
- Збільшуємо вогонь на плиті до максимуму.
- Додаємо до шлуночків цибулю, часник і обсмажуємо хвилини 2-3 без кришки.
- Слідом вводимо спеції (чорний перець, паприку і сіль). Перемішуємо буквально хвилину.
- До шлуночків додаємо картоплю і моркву. Перемішуємо. Обсмажуємо хвилин 5-7, щоб картопля наситилась усіма ароматами.
- Додаємо солодкий перець і томатний сік або соус. Перемішуємо.
- Вливаємо пів склянки води або овочевого бульйону, щоб злегка покрити курячі шлуночки з овочами.
- Тушкуємо під кришкою хвилин 7-10 – доводимо картоплю до готовності. Пробуємо блюдо на сіль.
- У самому кінці додаємо дрібно нарізану зелень петрушки й даємо страві настоятися під кришкою.
- Блюдо виходить неймовірно ароматним і ситним. Все відмінно приготувалося — м’яка картопля, ніжні курячі шлуночки.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі гомілки, запечені з гречкою й овочами