Другі стравиКотлети

Курячі рулети зі шпинатом і сиром

Апетитне і корисне блюдо, адже і куряче філе, і шпинат є основою для раціону правильного харчування. М’ясо птиці виходить соковитим завдяки шпинату, ароматним, з приємним вершковим смаком. Такі курячі рулети мають гарний вигляд при нарізці, їх можна подавати й на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 560 грамів (2 штуки)
  • Сир твердий 130 грамів
  • Шпинат 100 грамів
  • Сіль 1/3 чайної ложки (на смак)
  • Перець чорний мелений щіпка (на смак)
  • Олія соняшникова 30 мілілітрів (2 столові ложки)

Для подачі (за бажанням):

  • Листя салату 4-5 штук

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти. Їх зовсім небагато – куряче філе, сир, шпинат і спеції. Шпинат можна використовувати як свіжий, так і заморожений.
  2. Свіжий шпинат промийте та висушіть, відріжте товсті стебла, а листя наріжте довільними шматочками.
  3. Шпинат викладіть в гарячу сковороду, додайте 1-2 столові ложки води й злегка тушкуйте 1-2 хвилини, до м’якості.
  4. Твердий сир натріть на дрібній тертці.
  5. Куряче філе розрізати вздовж на дві частини. У мене вийшло 4 пласти м’яса птиці товщиною 1-1,5 см.
  6. Злегка відбийте шматочки філе молотком до рівномірної товщини (0,8-0,9 см) по всій поверхні шматочка.
  7. Посоліть куряче м’ясо і додайте чорний перець або суміш перців.
  8. Обсмажений м’який шпинат рівномірно розкладіть поверх відбитого курячого м’яса.
  9. Зверху рівномірно викладіть натертий сир.
  10. Загорніть пласти курячого філе в рулетики й скріпіть дерев’яними зубочистками, щоб рулети не розгорнулися при обсмажуванні.
  11. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
  12. Розігрійте рослинну олію в сковороді й обсмажте рулети з усіх боків 3-4 хвилини, до золотистого кольору.
  13. Видаліть дерев’яні зубочистки й викладіть обсмажені рулети в форму для запікання.
  14. Запікайте курку зі шпинатом і сиром 15-20 хвилин в розігрітій духовці при 180 градусах, до готовності (при надрізі ножем з курячого м’яса повинен виділятися світлий сік).
  15. Курячі рулети зі шпинатом і сиром готові.
  16. Перекладіть м’ясо на блюдо, застелене салатним листям і подавайте до столу.
  17. При розрізанні рулету добре видно шари шпинату і сиру.
  18. Такі рулетики не тільки смачна і корисна сімейна страва, їх можна подавати на святковий стіл і як гаряче блюдо, і як холодну закуску.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Рублені курячі котлети з помідором і базиліком

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close