Другі стравиСтрави з птиці

Курячі ніжки, запечені з яблуками і вершковим соусом

Оригінальний варіант приготування курки з яблуками в духовці. За рахунок соусу на основі вершків і апельсинового соку, в який для насиченого цитрусового відтінку додамо і цедру, смак запеченої птиці виходить цікавішим. Обов’язково використовуємо для соусу і мед – він додасть доречну тут солодкувату нотку. Такі соковиті, вершкові курячі ніжки, просочені яблучно-цитрусовими нотками, стануть вдалим варіантом для святкового столу.

Інгредієнти:

  • Курячі гомілки 750 грамів (6 штук)
  • Яблука 250 грамів (2 штуки)
  • Мускатний горіх мелений 0,5 чайної ложки
  • Коріандр мелений 0,5 чайної ложки
  • Олія рослинна 15 мілілітрів (1 столова ложка)
  • Оцет 6% 1 чайна ложка
  • Сіль 0,75 чайної ложки (на смак)
  • Перець чорний мелений 0,25 чайної ложки (на смак)

Для соусу:

  • Апельсин (великий) 200 грамів (1 штука)
  • Вершки жирністю 20% 100 мілілітрів
  • Мед 1 столова ложка

Приготування:

  1. Курячі гомілки промити й обсушити, викласти в миску. Посипати курку сіллю, перцем, коріандром і мускатним горіхом. Додати до ніжок рослинну олію й оцет. Все перемішати.
  2. Курячі ніжки перекласти у жароміцну форму і залишити на 1 годину для маринування. Через деякий час відправити форму в розігріту духовку і запікати гомілки при 190 градусах 20 хвилин.
  3. Тим часом приготувати соус.
  4. Апельсин добре вимити під гарячою водою, обсушити. Натерти на дрібній тертці цедру апельсина (помаранчеву її частину) – знадобиться 1 чайна ложка. Після апельсин розрізати навпіл і віджати сік (250 мл).
  5. Додати до соку цедру.
  6. Влити мед (краще використовувати рідкий).
  7. І туди ж – вершки.
  8. Все добре перемішати – соус готовий.
  9. Яблука розрізати на 2 частини, видалити серцевину. Нарізати яблука часточками.
  10. Після закінчення часу дістати з духовки форму з куркою.
  11. Залити ніжки соусом, поверх викласти яблука.
  12. Повернути форму в духовку, запікати курку з яблуками й апельсиново-вершковим соусом при 190 градусах 30 хвилин.
  13. Після витягти форму, ніжки перевернути й відправити в духовку ще на 10 хвилин.
  14. Курячі ніжки, запечені з яблуками в апельсиново-вершковому соусі, готові.
  15. Така курка відмінно поєднується з будь-яким гарніром.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Куряче філе, тушковане в вершково-часниковому соусі із зеленню

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close